Valdres-saken

Angelica (13) døde. - Kunne skjedd når som helst, hvor som helst

Den tiltalte kvinnnens forsvarere er sterkt kritiske til aktoratet under sin prosedyre.

PROSEDERER: Den tiltalte kvinnens forsvarere Ann Turid Bugge og Aasmund Olav Sandland holder sin prosedyre. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PROSEDERER: Den tiltalte kvinnens forsvarere Ann Turid Bugge og Aasmund Olav Sandland holder sin prosedyre. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GJØVIK (Dagbladet): Forsvarerne til den 46-årige kvinnen som er tiltalt for grov mishandling og omsorgssvikt etter at datteren Angelica (13) døde i 2015, holder sin prosedyre i Valdres tingrett. De går sterkt ut mot aktoratets prosedyre i går, og mener moren aldri burde vært tiltalt.

- Dette kunne skjedd når som helst, hvor som helst. Det forekommer dødsfall blant anorektikere selv om de er innlagt på sykehus, sier Ann Turid Bugge til tingretten.

- Traumatisert

- Vi står overfor en kvinne som hvert minutt har kjempet for sitt barn. Tror vi at hun i løpet av 2015 ble forvandlet til et monster? spør hun og fortsetter:

- Å miste et barn er noe av det verste man kan oppleve. I tillegg får man skylden for at barnet ditt er dødt, og blir tiltalt. Det er klart man blir sterkt traumatisert.

I motsetning til i går, da aktoratet holdt sin prosedyre, er den tiltalte 46-åringen i dag til stede i retten med sin mann. Rundt halsen har hun et nytt hjerteformet smykke med bilde av Angelica.

- Det er bestilt av min kusine og designet av moren hennes, med kjærlighet, forklarer hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer