SJOKKERT: Angelica Steen (19) blokkerte den 23-årige fotografen fra Oslo etter en rekke slibrige henvendelser. Nå advarer hun andre jenter mot mannen, som gjerne gir seg ut for å være ansatt i blader som Vi Menn eller kjente modellbyråer. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
SJOKKERT: Angelica Steen (19) blokkerte den 23-årige fotografen fra Oslo etter en rekke slibrige henvendelser. Nå advarer hun andre jenter mot mannen, som gjerne gir seg ut for å være ansatt i blader som Vi Menn eller kjente modellbyråer. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer

Angelica (19) advarer mot falsk nakenfotograf

- Han ville at jeg skulle kle av meg foran webcam, forteller skoleeleven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SANDNESSJØEN (Dagbladet): - Han ville gjøre en fotoshoot med meg - men da måtte jeg først vise fram kroppen min på webcam. «Du må tåle det hvis jeg får stå under fotoshooten,» fortalte han meg.

Angelica Steen (19) fra Sandnessjøen er rystet etter møtet med den 23-årige fotografen fra Oslo. Hun forteller at mannen, som gjerne utgir seg for å jobbe for magasiner som Vi Menn eller kjente modellbyråer, først innga tillit.

- Vi pratet en del sammen på MSN først, og han virket veldig ordentlig. Seinere begynte han å mase mer og mer om å få ta bilder - noe jeg til slutt avslo, forteller 19-åringen - som presiserer at hun aldri har møtt mannen ansikt til ansikt.

- Sendte sexbilder- Da jeg i Facebook-statusen meldte at jeg var i Oslo, kom det en flom av oppringninger og SMS-er, også midt på natta. Han foreslo at jeg skulle bo hos ham, og at han skulle ta bilder av oss mens vi hadde sex - han sendte meg også bilder av seg selv mens han hadde sex med andre jenter. Jeg ville ikke ha noe mer med ham å gjøre, og blokkerte ham på MSN og Facebook, forteller skoleeleven til Dagbladet.

Nå har hun startet ei Facebook-gruppe med ett mål for øye: å beskytte håpefulle jenter som vil bli modeller, fra 23-åringens arbeidsmetoder.

På de tre ukene gruppa har eksistert, har den fått 2300 medlemmer, og gjennom ca. 60 innlegg på veggen forteller gruppemedlemmer om svært like opplevelser: Fotografen har nærmet seg jentene på en hyggelig måte, ofte via nettfora, og tilbudt eksotiske fotooppdrag, gjerne i utlandet. Deretter har han blitt mer og mer intens med sexforslag, og er ofte veldig pågående over lang tid.

- Beryktet- Glamourmodellmiljøet i Norge er tett, og 23-åringen er et beryktet navn der, forteller Arne D. Skalmeraas, redaktør for OnlineMagasinet, som først brakte historien om Angelicas erfaringer med nakenfotografen.

- Det er minst halvannet år siden jeg først hørte om ham. Folk er sjokkert, sier Skalmeraas til Dagbladet.

Han går langt på vei god for påstandene som florerer på Facebook-gruppas vegg.

- Han lover gull og grønne skoger. Men det blir aldri noe av prosjektene hans, og folk blir helt utslitt av at han er så pågående over så lang tid, sier redaktøren.

Han forteller at han gjentatte ganger har prøvd å få kontakt med mannen - uten å få svar.

- Han har også operert med flere blogger og modellsider. Etter at Facebook-gruppa mot ham ble opprettet, har han imidlertid slettet mesteparten av innholdet, sier en irritert Skalmeraas.

ANTIGRUPPE: Facebook-gruppa Angelica har stiftet for å få slutt på 23-åringens arbeidsmetoder. Faksimile: FACEBOOK
ANTIGRUPPE: Facebook-gruppa Angelica har stiftet for å få slutt på 23-åringens arbeidsmetoder. Faksimile: FACEBOOK Vis mer

- Han ødelegger for seriøse aktører i bransjen.

Håper på anmeldelse- Han har utgitt seg for å være daglig leder og fotograf i Show Models. Det er jo bare tull, og jeg fikk mange e-poster fra jenter som reagerte på hvor uproff han var, om det kunne stemme at han jobbet for oss, sier Beathe Grøgård - som eier glamourmodellbyrået og har en helt annen daglig leder enn 23-åringen.

Hun forteller at flere av hennes modeller har vært ute for mannens metoder.

- De har blitt bedt om å kle av seg på webcam - det gjelder til dels svært unge jenter, sier Grøgård til Dagbladet.

- Jeg håper han blir anmeldt og straffet snart, sier hun.

- Hvilke råd har du til jenter som ønsker å bli modell? Hvordan skal de sjalte ut useriøse aktører?

- De bør høre rundt omkring, sjekke med andre modeller, fotografer og byråer at fyren faktisk er det han gir seg ut for å være. Og sender han e-poster fra f.eks. Hotmail, bør det ringe ei bjelle, spesielt hvis han utgir seg for å jobbe for kjente byråer eller blader, sier Grøgård.

- Ikke tro alt på nettetI et tilsvar til Dagbladet sier 23-åringen:

- Jeg verken kjenner eller har noen gang truffet de aller fleste av de personene som uttaler seg i Facebook-gruppa, jeg er derfor forbauset over å lese hvor godt disse personene synes å kjenne meg. De forholdene som omtales, skriver seg tydeligvis også stort sett fra flere år tilbake. Generelt vil jeg tilføye at man ikke skal tro alt som står skrevet på nettet. For øvrig har jeg ingen andre kommentarer til disse påstandene.

IRRITERT: Beathe Grøgård, som eier glamourmodellbyrået Show Models, er irritert over at 23-åringen gjentatte ganger har utgitt seg for å være daglig leder og fotograf i hennes firma. Foto: KETIL SÆTNAN
IRRITERT: Beathe Grøgård, som eier glamourmodellbyrået Show Models, er irritert over at 23-åringen gjentatte ganger har utgitt seg for å være daglig leder og fotograf i hennes firma. Foto: KETIL SÆTNAN Vis mer