Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angelina ber verden hjelpe

- Hjemsendte afghanske flyktninger trenger hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn tre millioner afghanske flyktninger bosatt i Pakistan skal dra tilbake. FN-ambassadør og hollywoodstjerne Angelina Jolie oppfordrer det internasjonale samfunnet til å hjelpe flyktningene vende tilbake, skriver Reuters.

- Verden må dele byrden med Pakistan. Barna vil fremdeles trenge skolegang og medisinsk behandling. Vi kan ikke stanse all finansiering, sier Jolie.

Pakistan mottar tolv millioner dollar i året i bistand til de afghanske flyktningeleirene. Etter den sovjetiske invasjonen i 1979, etterfulgt av borgerkrig og så Talibanregimet, flyktet millioner fra Afghanistan.

På tross av de ustabile tilstandene i hjemlandet, har 2,3 millioner vendt tilbake siden 2001, og flere ventes å reise.

- Utviklingen i de landlige områdene i Afghanistan trenger en dytt, for å kunne ta i mot alle som vender tilbake til hjemmene sine, sa Jolie.

Jolie har tilbrakt fire dager i Pakistan som ambassadør for FNs høykommisariat for flyktninger (UNHCR). Under besøket dro hun til flyktningeleire nær grensen til Afghanistan. Hun møtte også den pakistanske presidenten Pervez Musharraf.

FN-ambassadør Angelina Jolie: Ved siden av en afghansk gutt i en flykningeleir nær Peshawar i Pakistan. Foto: Scanpix
FN-ambassadør Angelina Jolie: Ved siden av en afghansk gutt i en flykningeleir nær Peshawar i Pakistan. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!