Angelsen: - Fiskeflåten må reduseres

Kapasiteten i den norske fiskeflåten skal ned, og fiskeriminister Peter Angelsen gikk fredag langt i å signalisere en nedbygging i fangstkapasiteten også i kystflåten. Han vil foreløpig ikke si når og hvordan strukturtiltakene i denne flåtegruppen skal gjennomføres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En arbeidsgruppe skal nå se på fordelingen av adgangen til å delta i de ulike fiskeriene og fangstmulighetene i fiskeflåten.

- Noe av formålet med arbeidet er å se på mulighetene for å gruppere adgangen til å delta i fiskerier i hensiktsmessige kystfiskekombinasjoner. Når dette faktagrunnlaget foreligger vil det bli lettere å vurdere behovet for strukturtiltak for kystfiskeflåten, sa fiskeriministeren på representantskapsmøtet i Fiskebåtredernes Forbund i Ålesund fredag.

Mitt og ditt

Fiskeriministeren etterlot ingen tvil i spørsmålet om at kapasitetsreduksjonen som er påbegynt for den norske fiskeflåten vil bli videreført, og dette ser det også ut til å være alminnelig forståelse for blant norske fiskebåtredere. Problemfritt er dette likevel ikke når fiskere vil bytte ut sitt gamle fartøy med et som er mer tidsmessig. Både innenfor og utenfor den konsesjonsbelagte fiskeflåten har det skjedd en kapasitetsoppbygging når gamle fartøy byttes ut og det nye både skal være mer effektivt og helst også litt større.

Angelsen sa også at kapasitetstilpasning ikke bare må være et spørsmål om å ta i bruk tilgjengelig fangstteknologi, men at det også må tas hensyn til markeder, kvalitet på råstoffet og hensynet til ulike forutsetninger for fisket langs kysten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer