Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Angi terroristene!

Mohammad Hamdan, lederen for Islamsk råd, er sjokkert og ber norske muslimer tipse politiet hvis de får mistanke om mulige terroraksjoner. Også Imam Mahboob ur Rehman i Oslo fordømmer terrortruslene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): I går så han med vantro innslaget som ble sendt på Al-Jazeera, hvor al-Qaida pekte ut Norge og tre andre land som terrormål. Etterpå ble han selv oppringt og intervjuet av den arabiske tv-kanalen.

- De spurte meg om jeg visste hvorfor Norge var blant de fire landene som ble nevnt. Det virket som om Al-Jazeera heller ikke forsto noe av dette, sier Hamdan. Den Stavanger-baserte lederen av Islamsk råd kunne ikke hjelpe dem noe særlig.

- Jeg var helt sjokkert. Det er helt uforståelig at Norge blir slått sammen med de tre andre landene. Mesteparten av verden har engasjert seg i kampen mot terror, det er ikke spesielt for Norge. Kanskje det er på grunn av vår deltakelse i krigen i Afghanistan? Den har jeg advart mot tidligere, men det er jo ingen unnskyldning for terror, sier Hamdan.

Islamsk råd skal ha krisemøte i dag. Hamdan mener organisasjonen må gjøre alt for å hjelpe norske myndigheter.

- Vi bør samarbeide med regjeringen og delta med det vi kan. Muslimer er en del av det norske samfunnet. Hvis noen får vite om planlagte aksjoner mot landet, må de gjøre sin plikt med én gang. Og det er å gå til politiet, sier Mohammad Hamdan.

- Det er ingen grunn til at muslimer vil angripe norske mål. Vi trives godt sammen med det norske folk. Utenfor Norge kan det imidlertid være mennesker som reagerer på at muslimer og kristne lever så godt sammen. Kanskje er det en av grunnene til at en slik melding kommer, sier Iman Mahboob ur Rehman i Islamic Cultural Centre.

IKKE REDD: Imam Mahboob ur Rehman håper at nordmenn forstår at gårsdagens utspill fra Osama bin Ladens rådgiver ikke er et uttrykk for muslimers oppfatning av Norge. - Vi trives i Norge og skjønner lite av dette, sier Rehman.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media