Angitt av familien

Her blir mannen som Sverige har jaget for mordet på utenriksminister Anna Lindh, tatt og ført bort av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): Den mordmistenkte mannen satt på fotballpub i minuttene før han ble tatt. Han ble angitt av sine slektninger.

Som eneste norske avis var Dagbladet til stede da 35-åringen ble pågrepet.

Mannen, som er lidenskapelig supporter av fotballklubben Djurgården skal ha sittet på fotballpuben Råsunda Krog på Solna, rett over gaten fra Råsunda stadion, der hans favorittlag spilte lokalderby mot Hammarby.

Derbyet er velkjent for å føre til sammenstøt mellom supporterne, og hundrevis av politifolk befant seg i området. 35-åringen skal ha sett kampen på skjerm på puben.

Tatt ved stadion

En person som skal ha vært i kontakt med den mistenkte mens han satt på puben, sørget for at politiet ble tipset om at han befant seg der.

Tipset skal ha kommet like før pågripelsen.

Politiet kom til Råsunda krog og skygget 35-åringen da han forlot puben. Mens brølet fra 35611 fotballfans på stadion dundret ut i kvelden, ble han pågrepet på gaten utenfor, foran restauranten East av sivilkledde spanere.

Vist fram

Etter pågripelsen klokka 21.07 ble han ført inn en ventende politi-van. Med et stort politioppbud ble mannen ført med håndjern fra svartemaja og 50 meter over i en sivil politibil som kjørte raskt bort.

Mannen var iført blå hettegenser med «DDR» på ryggen og olabukser. Hodet og ansiktet hans ble skjult av hetta.

Politiet visste at 35-åringen var Djurgården-supporter, og hadde styrket bemanningen i tilfelle han skulle dukke opp.

Sent i går kveld hadde politiet påbegynt avhør med mannen der han nå sitter i Kronobergshäktet.

Senere i natt skulle han undersøkes av rettsleger, og DNA-prøver ble tatt av ham i natt. To andre personer ble tatt med inn til avhør av politiet fra Solna, som vitner.

Angitt av slektninger

Like etter bekreftet politiet at det var mannen som tidligere på dagen var «pågrepet i sitt fravær» - mistenkt for drapet av Anna Lindh, som var pågrepet.

Politiet fant fram til mannens identitet etter at minst to slektninger av 35-åringen tipset politiet om at de kjente ham igjen på bildene fra overvåkningskameraene på NK.

En av slektningene skal stå 35-åringen meget nært.

Kilder i politiet forteller til Expressen at den pågrepne mannen er meget lik mannen på bildene. I tillegg mener etterforskerne at mannen passer profilen for Lindhs morder.

Sjekket adresser

Det var mandag at slektningene kjente igjen mannen på bildet. Klokka 21.45 mandag kveld erklærte en svensk statsadvokat at mannen var skjellig mistenkt for drapet, og erklærte ham pågrepet i sitt fravær.

Siden har politiet lett etter ham på en rekke kjente adresser i hele Sverige. 35-åringen har bodd mange steder i landet, men fram til i går kveld hadde de ikke hatt hell med seg. Et av trekkene politiet foretok seg, var å styrke bevoktningen ved fotballkampen, i tilfelle han skulle dukke opp der.

Politiet vil raskt få svaret på om mannen som ble pågrepet i går kveld ved Råsunda, er Anna Linds morder.

Etterforskerne har tidligere opplyst at de har gjerningsmannens DNA-profil. Det vil ta de tekniske etterforskerne 24 timer å hente ut den pågrepne 35-åringens profil, slik at den kan sammenliknes med gjerningsmannen.

Dersom det er match mellom de to profilene, har politiet tatt riktig mann. Hvis ikke kan han forlate politihuset.

Hvis profilene stemmer er det en stor seier for Stockholmspolitiet, som har vært under et enormt press for å ta Anna Lindhs drapsmann, og unngå en ny Palme-sak. Men dersom de har tatt feil mann, tårner problemene seg opp.

TATT: Politiet skygget 35-åringen da ha forlot Råsunda krog på Solna rett over gata fra Råsunda stadion, der hans favorittlag Djurgården spilte lokal derby mot Hammarby. Han ble pågrepet på gata rett foran resturant East.