<strong>BILJAKT:</strong> Denne Audi R8-en som tilhørte 23-åringen, ble smadret etter at han krasjet med en sivil politibil under en heftig politijakt i fjor. Foto: POLITIET
BILJAKT: Denne Audi R8-en som tilhørte 23-åringen, ble smadret etter at han krasjet med en sivil politibil under en heftig politijakt i fjor. Foto: POLITIET Vis mer

Angivelig leder av narkonettverk smuglet ut brev fra fengsel: - Jeg oppfordret folk til å snakke sant

- Veldig avslørende, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den 23 år gamle mannen fra Lyngdal, som politiet mener har ledet en «Breaking Bad»-liknende narkoliga, har smuglet et brev fra fengsel i Kristiansand.

- Han er siktet for å ha smuglet ut et brev fra fengsel og for å påvirke vitner og andre i saken til å forklare seg på en viss måte, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Jørgen Henriksen til Dagbladet.

- Brevet var veldig avslørende, legger politiadvokaten til, som forteller at brevet og påvirkningen av vitner vil bli en del av saken som skal føres mot lyngdølen for Lister tingrett i Farsund etter sommerferien. Henriksen sier at politiet tok beslag i brevet 4. januar.

23-åringen er siktet for å selge kobramerket amfetamin. Foto: Politiet
23-åringen er siktet for å selge kobramerket amfetamin. Foto: Politiet Vis mer

LES OGSÅ: Luselønn for narkotrafikk

- Oppfordret folk til å snakke sant

23-åringen hevder han ikke ville motarbeide rettsvesenet.

- Jeg sendte ut brevet i og med at folk hadde snakket sinnsykt mye som ikke hang på greip en plass. Jeg skriver i brevet at hvis man skal blåse noen, så kan man i det minste fortelle sannheten, sier 23-åringen til Dagbladet

Han erkjenner å sendt ut brevet, men han erkjenner ikke skyld for å ha motarbeidet rettsvesenet.

- Jeg oppfordret bare folk til å snakke sant, sier han.

Betydelig mengde narkotika

Henriksen opplyser at politiet har ferdigstilt etterforskningen av 23-åringen, og har sendt sin innstilling til statsadvokaten.

23-åringen er på bakgrunn av Agder-politiets etterforskning siktet for erverv og omsetting av en betydelig mengde narkotika. Politiet mener han har ledet narkonettverket. Politiet har beslaglagt fire kilo kobramerket amfetamin og 5 kilo hasj i saken.

Når det gjelder narkotikasiktelsen, opplyser 23-åringen at han ikke kjenner seg igjen i alvorlighetsgraden og omfanget av den. Han kjenner seg heller ikke igjen i at han har vært leder av et nettverk.

- Jeg er en kremmer

Denne kjøkkenmaskinen ble beslaglagt fra 23-åringens leilighet. Foto: Politiet
Denne kjøkkenmaskinen ble beslaglagt fra 23-åringens leilighet. Foto: Politiet Vis mer

23-åringen skal ha levd et luksusliv, og blant kjørt den lukseriøse sportsbilen Audi R8. I leiligheten til den antatte hovedmannen fant politiet en trykkpresse, kjøkkenmaskin, vakuumpakkemaskin og flere tusen lynlåsposer.

23-åringen forteller til Dagbladet at han har drevet en lovlig virksomhet, og han hevder at mesteparten av inntektene hans kom fra denne.

- Jeg har drevet med kjøp og salg av båter, biler, crossere, ATV-er og motorsykler. Jeg har hatt 80 annonser på Finn.no, hevder han.

- Jeg begynte med dette da jeg var 13 år gammel, å kjøpe og selge. Det har jeg alltid vært flink til. Jeg er en kremmer. Tripler og dobler alt, sier han videre.

Kobramerket amfetamin, som politiet mener 23-åringen har solgt. Foto: Politiet
Kobramerket amfetamin, som politiet mener 23-åringen har solgt. Foto: Politiet Vis mer

LES OGSÅ: Jaget med sverd og banket opp av tidligere kompis

- Overrasket

Politiet har beslaglagt 23-åringens mobil, hvor de fant dette bildet. Foto: Politiet
Politiet har beslaglagt 23-åringens mobil, hvor de fant dette bildet. Foto: Politiet Vis mer

Lyngdølens forsvarer, Knut Ditlev-Simonsen, sier til Dagbladet at hans klient erkjenner å ha skrevet brevet politiet har tatt beslag i.

- Men han sier at det ikke var meningen å påvirke noen. Han redegjorde for sitt syn på saken overfor politiet og ble overrasket over hvordan noen hadde forklart seg om brevet, sier Ditlev-Simonsen.

Forsvareren sier at 23-åringen har fått opplysninger fra politiet om hva andre har sagt om brevet.

- Og han var uenig i deres framstilling, utdyper forsvareren.

LES OGSÅ: Funnene som knyttes til «Breaking Bad»-liknende narkoliga

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer