Angivelig seriemorder drept i skuddveksling med politiet etter at han stakk av fra taxiregning

Mistenkt for å ha stått bak fem drap i Anchorage i Alaska.

MISTENKT SERIEMORDER: Denne fantomtegningen av en mistenkt seriemorder i Anchorage i Alaska, ble publisert i begynnelsen av september. Nå mener politiet at mannen tegningen skal forestille, er avslørt. Han døde i en skuddveksling med politiet på lørdag, etter at han stakk av fra en taxiregning. Foto: Politiet i Anchorage
MISTENKT SERIEMORDER: Denne fantomtegningen av en mistenkt seriemorder i Anchorage i Alaska, ble publisert i begynnelsen av september. Nå mener politiet at mannen tegningen skal forestille, er avslørt. Han døde i en skuddveksling med politiet på lørdag, etter at han stakk av fra en taxiregning. Foto: Politiet i Anchorage Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Politiet i Anchorage i den amerikanske delstaten Alaska kan ha løst én av delstatens groveste saker ved en rein tilfeldighet.

For det siste året har byen med om lag 300 000 innbyggere blitt rystet av fem drap. Politiet har hatt få til ingen spor i saken, med unntak av ammunisjonen som ble brukt i drapene.

Og den ammunisjonen matcher pistolen til en mann som i helgen ble drept i en skuddveksling med politiet.

Det fortalte politisjef Chris Tolley tirsdag, ifølge TV-kanalen KTUU, en NBC-filial i Anchorage.

Stakk av fra taxiregning

Den angivelige seriemorderen havnet i skuddveksling med politiet etter en fillesak.

Mannen stakk nemlig av fra en taxiregning, hvorpå politiet ble tilkalt av taxisjåføren som ikke hadde fått betalt.

En polititjenestemann i området, så den angivelige seriemorderen gående på gata, og tok kontakt med ham. Politimannen ba ham om å stoppe, men mannen fortsatte bare å gå.

Da politimannen brukte bilen som et hinder, snudde mannen seg mot politimannen og åpnet ild, ifølge KTUU.

Skjøt politimann

Politimannen ble truffet av flere skudd, men ytterligere en polititjenestemann kom til stedet, og returnerte ilden. Da den angivelige seriemorderen ble skutt, falt han oppå den første politimannen han hadde skutt, og forsøkt å kjempe videre.

Etter hvert klarte de to polititjenestemennene å overmanne den mistenkte, hvorpå de ifølge TV-kanelen begynte å gi ham førstehjelp. Livet sto ikke til å redde, og mannen døde på stedet kort tid etter.

Politimannen som ble skutt, ble fraktet til sykehuset og gjennomgikk to hasteoperasjoner. Han skal nå være utenfor livsfare og i stabil tilstand.

Da åstedsgranskere ankom stedet hvor skuddvekslingen fant sted samme dag, samlet de inn ammunisjonen og pistolen den angivelige seriemorderen hadde brukt.

Seinere matchet de pistolen til ammunisjon som hadde blitt brukt til å drepe fem forskjellige personer i to dobbeltdrap og et enkeltdrap.

- Helt meningsløst

Anchorage-politiet fortsetter å etterforske saken, men hvis det viser seg at mannen som ble drept i skuddvekslingen søndag er den mistenkte seriemorderen, kan det bety at en rekke, tilsynelatende tilfeldige drap, nå er oppklart.

For den angivelige seriemorderen har ikke hatt noen spesiell tilknytning til noen av ofrene sine, ifølge KTUU.

- Å finne ut at sønnen min ble drept av noen han ikke kjente eller noen sinne har møtt... Det er helt meningsløst, sier moren til et av drapsofrene til TV-kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer