Angrende Leeson snakker

Nick Leeson, mannen som har fått skylden for at gamle ærverdige Baring Bank i Storbritannia gikk konkurs i 1995, møtte pressen i London i dag. - Det jeg gjorde var galt, sa en angrende Leeson til de frammøtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leeson ble løslatt fra fengsel i Singapore i går ettermiddag (norsk tid). Han satt seg på første fly hjem til England, etter å ha sonet over 4 år av den 6,5 år lange fengselstraffen.

- Jeg er ikke stolt av hva jeg gjorde som ansatt i Baring Bank. Jeg var dum, og jeg angrer veldig på det jeg gjorde, sa Leeson til pressen.

Vil ha ro rundt seg

Mange kreditorer mener Leeson har sluppet for lett unna.

- Jeg har sonet min straff, og nå må jeg jobbe med å bygge opp livet mitt igjen.

Leeson har fått diagnosen kreft, og han vet at han snart kan dø. Han håper han kan få behandling i hjemlandet, og han skal ha solgt et ekslusivt intervju til avisen Daily Mail. Pengene skal brukes på behandling.

Leeson har sonet sin straff i et fengsel i Singapore.

- Regimet og systemet bak murene var svært tøffe, men det skal legges til at vokterne også var svært rettferdige, sier Leeson.B

Normal hverdag


Det han ønsker mest av alt nå er å glede seg over de små tingene i hverdagen, som f. eks å ta en kopp te eller en øl med venner når han har lyst til det. Han understreket at de små enkle tingene i livet er det han har savnet mest bak murene.

Hør hele pressekonferansen med Nick Leeson i London i dag fra BBC

FRI MANN: Nick Leeson er hjemme igjen i London. Nå håper han at han kan få leve som en fri mann.