Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep Amish-medlemmer og klippet skjegget av dem

16 personer funnet skyldig i hatkriminalitet.

FUNNET SKYLDIGE:  16 medlemmer av en Amish-utbrytergruppe er funnet skyldig i hatkriminalitet i en rettssak i Ohio i USA.Foto: AP Photo/The Daily Record, Mike Schenck, NTB Scanpix
FUNNET SKYLDIGE: 16 medlemmer av en Amish-utbrytergruppe er funnet skyldig i hatkriminalitet i en rettssak i Ohio i USA.Foto: AP Photo/The Daily Record, Mike Schenck, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seks kvinner og ti menn er funnet skyldig i hatkriminalitet i delstaten Ohio i USA.

Fem ganger skal de ha angrepet medlemmer i den religiøse sekten Amish og klippet håret og skjegget av dem, melder BBC.

En amish-biskop fortalte i retten at fire eller fem menn trakk ham ut av gården han bor på midt på natten. Deretter klippet de  skjegget hans, som før hang helt ned til brystet, nesten opp til haken.

Håret er hellig for medlemmene av sekten. De mener bibelen instruerer kvinner til å ha langt hår og menn til å la skjegget gro fra den dagen de gifter seg.

Barten skal derimot barberes vekk fordi denne minner om krigen, og amish-folket er pasifister.

Tilhører sekt De 16 personene som er funnet skyldige tilhører en utbrytergruppe fra Amish ledet av Samuel Mullet.

Gruppen ble startet for 20 år siden og Mullet skal angivelig holde de andre medlemmene under et strengt autoritært regime.
Ifølge vitner blir ulydige medlemmer blant annet straffet ved at de tvinges til å sove i hønsebur.  Mullet praktiserer angivelig også «seksuell veiledning» for gifte kvinner i sekten, ifølge dokumenter fra rettssaken.

Mullet var ikke tiltalt for å ha deltatt i angrepene, men ble funnet skyldig i å ha planlagt dem. Han skal ha fått håret til et av medlemmene overlevert i en pose, ifølge beviser i saken.

I et intervju med AP i fjor fortalte han at han ikke beordret angrepene, men at han heller ikke stoppet de andre medlemmene i gruppen, blant dem fire av hans egne sønner, fra å gjennomføre dem.

I intervjuet sa han at han ville sende en beskjed til andre amiske-grupper at de burde skamme seg for måten hans gruppe var blitt behandlet på.

Kritiserte Mullet Andre amish-ledere skal ha kritisert Mullet for å være for streng mot sine medlemmer.

De 16 personene som nå er funnet skyldig risikerer over 10 års fengsel for hatkriminaliteten.

Deres advokater har hevdet at angrepene ikke var resultat av hatkriminalitet, men av interne familiekonflikter, men fikk ikke medhold i retten på dette.

Amish er en trosretning innenfor protestantisk kristendom som er utbredt i USA. De lever i et bondesamfunn uten moderne hjelpemidler som strøm og biler. Det er omkring 198 000 amiske i 20 delstater i USA. Flesteparten bor i Pennsylvania, Ohio og Indiana, ifølge Wikipedia.

SEKT LEDER:  Samuel Mullet er funnet skyldig i ha planlagt angrepene. Han sier han ønsket å sende en beskjed til andre amish-grupper som han mener har behandlet hans gruppe dårlig.AP Photo/Amy Sancetta/NTB Scanpix
SEKT LEDER: Samuel Mullet er funnet skyldig i ha planlagt angrepene. Han sier han ønsket å sende en beskjed til andre amish-grupper som han mener har behandlet hans gruppe dårlig.AP Photo/Amy Sancetta/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media