Angrep asylmottak med raketter

Den fulle ungdommen stormet asylmottaket på Kyrksæterøra og avfyrte et rakettbatteri der de foreldreløse barna lå og sov. Nattevakta stanset det som kunne blitt en katastrofebrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fyrverkeri-angrepet som skjedde i begynnelsen av juni er en av to hendelser som har skaket lokalmiljøet. I 02.30-tida kom mannen i 20-årene til mottaket som ligger i sentrum av Kyrksæterøra. Midt inne i bygget hvor de foreldreløse barna og ungdommene bor, avfyrte han rakettene før han la på sprang.

- Nattvakten fikk slokket brannen uten at det ble noen større skader på lokalet. Men hadde ikke han reagert så raskt, kunne det lett ha brutt ut brann. Det er nemlig fosfor i rakettene, og det kunne ha ført til en katastrofebrann på asylmottaket. Vaktmannen kjente for øvrig igjen gjerningsmannen da han løp fra mottaket, sier lensmann Jostein Rindal til adressa.no.

Gjerningsmannen har innrømmet forholdet og forklarer at han ville ta hevn på en beboer som banket ham opp. For ei drøy uke siden ble en annen asylsøker banket opp av en lokal ungdomsgjeng. Unggutten var på vei hjem etter en fotballkamp da de norske guttene gikk løs på ham uten noen foranledning.

- Etterforskningen vår har så langt ikke funnet noen form for rasisme i de to sakene. Men det er klart at to slike saker på kort tid skaker opp lokalsamfunnet på en måte. Derfor har vi lagt ned mye ressurser for raskt å få etterforsket og oppklart sakene, sier lensmann Rindal til adressa.no.