Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep bevæpnet politi med samekniv og ljå

Tidligere på dagen brukte sørlendingen motorsag og jernstang til å true til seg en traktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 30-årene fra Froland i Aust-Agder måtte lørdag legges i bakken ved hjelp av pepperspray etter å ha angrepet væpnede polititjenestemenn med samekniv og ljå under en pågripelse.

Kjent for våpentrusler

Politiet fikk ved 13.30-tiden lørdag melding om at en mann bevæpnet med motorsag og jernstang hadde oppsøkt en gård ved Froland nord for Arendal og truet til seg en traktor.

Traktoren skal han siden ha brukt til å trekke opp sin egen bil opp på veien etter selv å ha kjørt i grøfta kort tid i forveien. Etter at dette var gjort, skal mannen ha latt traktoren stå og kjørt av gårde i bilen sin.

- Bilen ble senere funnet forlatt. En bakgrunnssjekk viste at den mistenkte hadde forhold bak seg som inkluderte våpentrusler, og politiet gikk derfor til væpnet aksjon, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen i Agder politidistrikt til NTB.

- Svært truende

Mannen vendte etter noen timer tilbake til boligen sin. Da politiet i 17.30-tiden gikk til aksjon, løp mannen ifølge Jørgensen mot tjenestemennene med samekniv og ljå mens han skrek at han skulle drepe dem.

- Mannen opptrådte svært truende. Han ble etter hvert uskadeliggjort med pepperspray og det ble heldigvis ikke løsnet skudd. Men det var ikke noen hyggelig opplevelse for dem som var der, sier Jørgensen.

Mannen holdes inntil videre i forvaring på politihuset i Arendal.

(NTB)