Angrep Blaines boks

Den rasende briten forsøkte å rive ned glassboksen David Blaine etter planen skal tilbringe 44 dager i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

David Blaines bokseliv har fått mye oppmerksomhet verden over. I 44 dager skal han etter planen overleve i pleksiglassburet, uten annet enn friskt vann. Slikt gjør man naturligvis ikke gratis. To tv-stasjoner har lovt tilsammen 60 millioner kroner dersom den amerikanske selvplageren gjennomfører prosjektet. I går holdt det på å gå galt.

- Stikk av!

Tre overforfriskede kameraters veddemål inspirerte en britisk mann til å klatre opp tårnet som sørger for at Blaine får strøm og vann, melder The Sun. Glassburet henger i stålvaiere i lufta, rett ved Tower Bridge i London sentrum.

Mens to kamerater oppholdt sikkerhetsvaktene, klatret tredjemann opp i tårnet, kastet store vannflasker og andre gjenstander på glassburet og begynte å skrike:

«Pigg av hjem din j... yankee. Ingen vil ha deg her. Stikk tilbake til USA. Storbritannia hater deg.» Skyllebøtta ble etterfulgt av at den hissige spøkefuglen røsket tak i vaierne og begynte å svinge boksen. Deretter kom en strøm av trusler om at han skulle kutte vann- og strømforbindelsen til glassburet.

Fortumlet våknet Blaine til forbannelsene og skrek fortumlet etter politiet. Politiet, ambulanser og brannbiler kom raskt til stedet. Men mannen truet med å kutte strømkabelen med en kniv og grille alle som nærmet seg.

- Jeg veddet på at jeg kunne få ned David Blaine raskere enn kameraten min, og det neste som skjedde var at jeg så ham oppe i tårnet. Han kvittet seg med stigen slik at ingen kunne få tak i ham, så begynte han å svinge boksen. Det var det morsomste jeg noensinne har sett. Vi gråt av latter, sier en av de tre spøkefuglene til The Sun.

Da sikkerhetsvaktene dukket opp stakk to av de tre av, mens tredjemann sto fast på toppen av tårnet. Tidligere spøkefugler har allerede kastet rå egg på Blaines glassboks, og skutt golfballer og lekt med laserpekere mot den.

Dersom «The one true test» overlever alle bråkmakerne, skal Blaine etter planen slippe ut av buret 19. oktober.

FORSTYRRET: David Blaine har vært utsatt for diverse forsøk på å fange hans oppmerksomhet. Foreløpig blir han værende i buret sitt.