Angrep datterens mobber

Hans Olav Christiansen følte seg maktesløs da en jentegjeng mobbet og mishandlet datteren på 15 år. Da tålmodigheten tok slutt, la han en av jentene i bakken og ga henne en ørefik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

45-åringen fra Oslo er nå dømt for legemsbeskadigelse mot ei 15 år gammel jente.

- Jeg har overreagert i 15 sekunder av mitt liv, og det angrer jeg på. Likevel blir denne dommen blodig urettferdig, sier Christiansen.

Kranglet om øl

Bakgrunnen for basketaket var en episode på nyttårsaften. Christiansens datter hadde gitt den jevnaldrende jenta penger til å kjøpe øl, men så aldri noe til ølet. Christiansens datter reagerte på at jenta puttet pengene i egen lomme, og ga klar beskjed.

Etter den kvelden skal hun ha blitt utsatt for sterkt press fra jenta og gjengen hennes, som ville ha henne til å be om unnskyldning for at hun hadde sagt ifra.

Første nyttårsdag ble datteren trukket med til en barnehage, der hun ble slått og sparket. 15-åringen var til stede, men skal ikke ha vært aktiv.

Skjulte skadene

Datteren skjulte skadene, og faren oppdaget dem først etter ei uke. Hun hadde da stygge blåmerker på lårene. - Politiet beskrev det som grov, planlagt vold, sier Christiansen. Han anmeldte de fire jentene, og de har alle vedtatt forelegg på 4000- 6000 kroner.

En drøy uke seinere ville en av jentene møte datteren på nytt. Christiansens datter ville egentlig ikke stille opp, men torde ikke å la være.

- Hun ba meg om å være med, så jeg kunne gå mellom hvis det var nødvendig, forteller Christiansen. Han holdt seg først i skjul, men gikk etterhvert frem.

- Jeg mente det var på sin plass at jeg fortalte jenta hva jeg syntes om det hun hadde gjort. Jeg sa at oppførselen var uakseptabel. Hun var spydig og frekk, og blånektet for alt.

- For lav straff

Oslo tingrett skriver i dommen at den har forståelse for at 45-åringen var fortvilet over den behandlingen datteren hadde fått, men at han likevel gikk for langt.

Aktor krevde 21 dagers betinget fengsel, men tingretten dømte 45-åringen til å betale 4000 kroner i bot og 1500 kroner i saksomkostninger.

- Jeg mener at straffen han fikk er for lav i forhold til rettspraksis. Dette er snakk om en voksen person som har gått til fysisk angrep mot en ung jente, sier aktor og politifullmektig Rune Skjold.

Retten skriver i dommen at «tiltalte dømmes etter tiltalen, men at straffen nedsettes som følge av at handlingen er utført i berettiget harme».

Det er ulike forklaringer på hva som skjedde da faren møtte jenta. 15-åringen hevder at hun ble skallet ned av 45-åringen, men det avviser han blankt.

- Jeg tok tak i henne, la henne i bakken, og ga henne en ørefik. Hodene våre berørte hverandre, men jeg skallet henne ikke ned, sier han.

Retten legger til grunn at jenta ikke ble påført skade eller nevneverdige smerter.

Foreldrene til 15-åringen anmeldte Christiansen. Foreldreparene møttes for å snakke om episoden, men temperaturen ble så høy at møtet ble avbrutt.

Faren til 15-åringen som ble lagt i bakken, ønsker ikke å kommentere saken utover at han er uenig i dommen.

Christiansen vurderer å anke til lagmannsretten.

FIKK BOT: Hans Olav Christiansen (45) reagerer kraftig på at han får like stor bot som jentene som mishandlet datteren.
<B>VOLD:</B> Datteren fikk stygge blåmerker etter gjentatte slag og spark.