Angrep DNA-bevis

Viggo Kristiansens forsvarer gjorde et stort nummer av at politiet ikke har fullstendig DNA-profil fra åstedet slik de først hevdet. I retten i dag kom det også fram at Viggo har truet onkelen sin med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Viggo Kristiansens (21) forsvarer ga en forsmak på sin prosedyre i Baneheia-saken. Han gikk knallhardt ut mot politiets DNA-funn og andre tekniske bevis.

Taktikken fra advokat Tore H. Pettersen, som forsvarer den drapstiltalte Viggo Kristiansen, er å slå hull i politiets bevisrekke. Kristiansen nekter all skyld knyttet til Baneheia-saken.

Politiavdelingssjef Magne Storaker måtte svare på en rekke spørsmål knyttet til politiets DNA-funn som kan knytte Kristiansen til åstedet.

Advokat Pettersen gikk langt i å antyde at politiet presenterte bevis de ikke hadde, da de informerte Kristiansen og forsvareren om DNA-funnene, fem uker etter pågripelsen av Kristiansen og medtiltalte Jan Helge Andersen (20).

Feil opplysninger

Politiavdelingssjef Storaker måtte i retten innrømme at det var gale formuleringer i en rapport som Pettersen fikk etter et møte mellom partene, der det ble muntlig orientert om DNA-funnene.

I møtet 25. oktober skal Storaker ha sagt at politiet hadde sikret biologisk materiale av en DNA-type som binder Kristiansen til åstedet og til handlingen. I rapporten som advokaten fikk seks dager senere, het det at politiet hadde sikret biologisk materiale som stemte overens med Kristiansens DNA-profil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer