USA

Angrep flyvertinne om bord på fly

Selskapets administrerende direktør kaller voldshendelsen en av de verste hendelsene selskapet noensinne har sett.

FÅTT NOK: Administrerende direktør i American Airlines brukte Instagram for å advare: Slike hendelser skal aldri skje. Video: Doug_Barker / Instagram Vis mer
Publisert

En mannlig flypassasjer skal angivelig ha angrepet en flyvertinne og knust bein i ansiktet hennes, om bord på et fly med selskapet American Airlines onsdag.

Hendelsen fant sted på en flyging fra New York til Orange County i California. Voldshendelsen førte til at piloten landet flyet i Denver, hvor passasjeren ble midlertidig anholdt, ifølge Washington Post.

Flyvertinnen skal angivelig ha dultet borti passasjeren mens hun beveget seg gjennom kabinen på første klasse, ifølge Julie Hendrick, leder for Association of Professional Flight Attendants (APFA).

Ikke munnbind-relatert

- Flyvertinnen beklaget, men passasjeren reise seg fra setet, konfronterte henne og slo henne i ansiktet, hevder Hendrick.

Ifølge flere internasjonale medier skal den mannlige passasjeren ha slått flyvertinnen to ganger i ansiktet, før han satte seg på plassen sin igjen.

Hendricks sier at flyvertinnen ble sendt til sykehus fordi slagene førte til knuste bein i ansiktet. Hun ble seinere utskrevet.

Vitner skal ha beskrevet hendelsen som en krangel over bruk av munnbind, men American Airlines har uttalt at hendelsen ikke er munnbind-relatert. Det melder CBS.

Administrerende direktør i American Airlines la ut en video på Instagram i etterkant av hendelsen.

- I går kveld hadde American Airlines en av de verste hendelsene vi har sett, da en passasjer brukte vold og angrep en av våre flyvertinner, skriver han.

- Får ikke fly med oss igjen

Selv om slike hendelser ikke er normen, er selv én hendelse for mye, og det må stoppes, uttaler han.

- Passasjeren vil imidlertid aldri få lov til å fly med American igjen, og vi gjør alt vi kan for å sikre at han blir straffeforfulgt i størst mulig grad, skriver administrerende direktør på Instagram.

Antall hendelser der flypassasjerer har hatt «uregjerlig oppførsel» har skutt i været under coronapandemien, ifølge FAA. Mange av konfrontasjonene er et resultat av uenighet om krav om munnbind.

Av 5000 rapporterte hendelser utgjør mer enn 3500 av dem krangler om munnbind, ifølge FAA. Andre har involvert alkohol, som har fått noen flyselskaper til å midlertidig stanse alkoholsalg om bord.

Julie Hendrick sier at foreningen APFA nå legger press på politiet for å få på økt tilstedeværelse, og sier at de ønsker bedre oppfølging av passasjerer som blir anholdt.

- Det handler ikke bare om munnbind. Passasjerene våre har endret seg. Hver dag blir sikkerheten til flyvertinnen våre og sikkerheten til passasjerene våre truet, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer