Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep FN-bygningen i Beirut

- De har knust hele første etasje, sa Dagbladets fotograf i Beirut lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEIRUT/OSLO (Dagbladet.no): Kofi Annans særskilte utsending Geir O. Pedersen var i bygningen, men ble brakt i sikkerhet da opptøyene brøt løs. Han skal for øvrig møte  Libanons statsminister statsminister Fuad Saniora til samtaler i ettermiddag.

Rundt 5000 libanesere samlet seg i dag til et rasende opprør mot FN i dag. Sjiaer, sunnier og kristne libanesere var samlet i sinne og fortvilelse mot at FN ikke makter å få til en våpenhvile.

Demonstrasjonen startet fredelig, men etterhvert brøt det løs uro i menneskemengden. Situasjonen kom ut av kontroll da menneskemassen presset seg inn i huset og begynte å knuse gjenstander.

- Knuste
Demonstrantene brente FN-flagg og amerikanske flagg, og flere av dem stormet bygningen og knuste vinduer.- Hele 1.etasje er knust, demonstrantene har tatt seg inn på kontorer og ødelagt dem, fortalte Sveinung Uddu Ystad, Dagbladets fotograf som varn på stedet lørdag.

Demonstrasjonen skjer i protest mot det israelske flyangrept som drepte minst 50 sivile i den sør-libanesiske byen Qana

Slagord mot USA

På utsida ble det ropt slagord mot Israel og USA, og fordømmelser av de arabiske regjeringene for at de ikke gjør nok for å stoppe det nå 19 dager lange bomberaidet i Libanon.

Myndighetene hadde ikke tatt høyde for at demontrasjonen skulle utvikle seg voldelig.

RASERI: Minst 500 libanesere deltok i den voldsomme og destruktive demonstrasjonen i den libanesiske hovedstaden. Foto:SCANPIX/AP
RASERI: Minst 500 libanesere deltok i den voldsomme og destruktive demonstrasjonen i den libanesiske hovedstaden. Foto:SCANPIX/AP Vis mer

Like før klokka 12 fikk sikkerhetsstyrker kontroll på situasjonen.

Samtidig kom Libanons innenriksminister Bishara Merhej til stedet tett fulgt av livvakter. På vei tilbake til regjeringsbygget Gran Serail stormet demonstrantene etter ham og knuste rutene i bilen til sikkerhetsvaktene.

Demonstrantene er rasende fordi innenriksminister har innledet samtaler med Condolezza Rice. Med sin vetorett blokkerer USA for at FN skal gå inn for hvåpenhvile.

<B>HÆREN:</B>Etterhvert kom den libanesiske hæren og fikk kontroll over situasjonen. Da var hele 1.etasje i FN-bygget knust.
UTE AV KONTROLL: Demonstrasjonen kom helt ut av kontroll da menneskemassen presset seg inn i FN-bygningen.