ANGREPET: Med overtakelsen av denne marinebasen i Feodosia i dag tidlig, skal det russiske flagget nå vaie over 189 ukrainske militærenheter på Krim. Foto: AP/Pavel Golovkin/NTB Scanpix
ANGREPET: Med overtakelsen av denne marinebasen i Feodosia i dag tidlig, skal det russiske flagget nå vaie over 189 ukrainske militærenheter på Krim. Foto: AP/Pavel Golovkin/NTB ScanpixVis mer

Angrep fra to retninger med automatvåpen og sjokkgranater

Russiske styrker har tatt kontroll over en marinebase på Krim. Det tredje slike angrepet på 48 timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russiske styrker tok i morgentimene i dag kontroll over en ukrainsk marinebase i Feodosia, et av de få militæranleggene Ukraina fortsatt har hatt kontroll over på Krim-halvøya, skriver NTB.

Ifølge en ukrainsk offiser på marinebasen ble det avfyrt skudd inne på området, der de ukrainske soldatene skal ha vært ubevæpnede. Det er ikke meldt om drepte eller sårede.

Ifølge BBC er dette det tredje slike angrepet i løpet av de siste 48 timene.

Talsmann for det ukrainske forsvaret, Vladislav Seleznyov, forteller at de russiske styrkene angrep marinebasen fra to ulike retninger med automatvåpen og sjokkgranater.

Russerne skal ha omringet ukrainerne på basen og offiserende deres skal ha blitt bundet.

Med dagens angrep skal Russland ha tatt kontroll over de fleste av Ukrainas militærbaser på Krim.

Nattestid fredag ble to andre militærbaser stormet og tatt under russisk kontroll. Det russiske flagget skal nå være heist ved 189 militærenheter på Krim.