Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep hovedkvarteret

Beograd (NTB-AFP-Reuters): NATO-fly angrep natt til i dag partihovedkvarteret til president Slobodan Milosevics sosialistparti (SPS) i Beograd, og deler av bygningen sto i morgentimene i flammer, viste fjernsynsbilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialistpartiets hovedkvarter ligger USCE Business Centre, en 22 etasjer høy bygning ved bredden av elva Sava, som også huser flere private radio- og fjernsynsstasjoner samt annen næringsvirksomhet.

Bygningen ble ifølge øyenvitner truffet av tre raketter, og fjernsynsbilder viste hvordan de fire nederste etasjene samt taket sto i flammer.

- To raketter ble avfyrt samtidig, og den tredje kom 10 sekunder senere og traff bygningen, fortalte et øyenvitne til serbisk fjernsyn.

-15 innesperret

Ifølge en talsmann for Milosevics parti befant det seg et ukjent antall mennesker inne i den store bygningen da angrepet skjedde.

- Vi var alle på kontorene våre fram til klokka 18, og såvidt meg bekjent var det uheldigvis også mennesker i bygningen da angrepet fant sted. Jeg håper det gikk bra med dem, sa partiets generalsekretær Gorica Gajevic til den serbiske fjernsynsstasjonen RTS.

Øyenvitner opplyste at minst 15 mennesker befant seg inne i bygningen da angrepet fant sted, og disse var i morgentimene fortsatt innesperret.

«Feigt angrep»

Gajevic beskrev onsdag morgen NATO-angrepet som «feigt».

- Denne sivile bygningen huset ikke bare Sosialistpartiets hovedkvarter, men også 20 andre virksomheter.

Dragan Covic, lederen for sivilforsvaret i Beograd, betegnet angrepet som «en usivilisert handling».

- Dette er absolutt et sivilt mål, og folk arbeider der. Vi setter nå inn alle mulige redningsteam for å forsøke å redde disse menneskene, dette hadde vi ikke forventet, sa Covic i et intervju med fjernsynskanalen Studio B.

Øyenvitner fortalte i morgentimene hvordan politiet ryddet området for folk, av frykt for at hele bygningen eller deler av den skulle rase sammen.

- Det er en sender på toppen, og om den faller ned vet ingen hvor delene lander, sa et øyenvitne på stedet.

Milosevics datter

Blant dem som har kontorer i blokken er radio- og fjernsynsstasjonen Kosava, som eies av Slobodan Milosevics datter Marija.

Ifølge øyenvitner var 15 personer på arbeid bare i denne stasjonen da angrepet fant sted.

Bygningen huser også den populære fjernsynsstasjonen Kanal Rosa som eies av Zeljko Milosevic, et sentralt medlem i det forente venstrepartiet som ledes av Milosevics kone Mira Markovic.

USCE Business Centre eies av Zeljko Maitrovic, som representerer samme parti i nasjonalforsamlingen.