Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep Israel, utenlandske styrker og kapitalisme i FN-tale

Men Irans president var mer moderat enn vanlig.

TALTE I FN: Irans president Mahmoud Ahmadinejad talte i FN onsdag. Foto:  REUTERS/Mike Segar/Scanpix
TALTE I FN: Irans president Mahmoud Ahmadinejad talte i FN onsdag. Foto: REUTERS/Mike Segar/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Irans president Mahmoud Ahmadinejad nevnte ikke atomkonflikten, men anklaget Israel for umenneskelig politikk mot palestinerne da han onsdag talte i FN.

Ahmadinejad beskyldte også utenlandske styrker for å spre krig, blodsutgytelse, aggresjon, terror og frykt i Midtøsten, med referanse spesielt til Irak og Afghanistan, og han skrøt av sommerens valg i landet som ærefullt og fullt ut demokratisk.


- Det er ikke akseptabelt at en liten minoritet dominerer politikk, økonomi og kultur i store deler av verden og etablerer en ny form for slaveri, sa han.


Tøylesløs kapitalisme har nådd slutten av veien og vil lide samme skjebne som marxismen, ifølge Ahmadinejad.


Likevel var talen relativt moderat til ham å være - han gjentok for eksempel ikke sin tvil om holocaust, og han avsluttet med å si at han er klar til å trykke alle hender som oppriktig strekkes ut til Iran.


Flere delegasjoner, blant dem USAs og Frankrikes, forlot uansett salen under Ahmadinejads tale.


Selv om han ikke nevnte atomprogrammet direkte, lovte han at Iran vil delta i arbeidet for å bygge varig fred og sikkerhet over hele verden.


Det kan tolkes som en henvisning til atomkonflikten, som er blitt et sentralt tema på hovedforsamlingen, blant annet under et bilateralt møte mellom USAs president Barack Obama og hans russiske kollega Dmitrij Medvedev.


(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling