Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep kvinne med skrujern

Far (46) og sønn (20) dømt i Kristiansand tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Samboeren (46) og sønnen (20) kastet en 46 år gammel kvinne i en sofa og satte spissen av et skrujern mot pannen hennes. I dag ble de dømt til henholdsvis ett års fengsel og sju måneders fengsel for svært grov mishandling av 46-åringens daværende samboer, skriver Fedrelandsvennen.

De to må også betale kvinnen 70 000 kroner i erstatning.

Voldshandlingen skjedde i mandalkvinnens hjem i juni 2007. Bakgrunnen for angrepet skal, ifølge kvinnen, være at de ville hindre henne i å vitne i en rettssak mot 46-åringen noen dager etter, der han blant annet var tiltalt for grov vold mot henne.

Ifølge kvinnen angrep de henne i boligen, kastet henne i en sofa og satt spissen av et skrujern hardt mot pannen hennes. Imens skal de ha slått og sparket henne så kraftig at to av ribbeina hennes brakk.

- Det varte i en evighet, sa kvinnen i retten.

Far og sønn hadde annen versjon av hendelsen i retten. De mente at det var kvinnen som skadet de to, og at de ikke hadde gjort henne noe. Dette trodde imidlertid ikke retten på. Retten ser heller ingen formildende omstendigheter.

\'Skadepotensialet ved slik voldsutøvelse er stort, og det må regnes mer som en tilfeldighet at fornærmede ikke har fått større fysiske skader. Retten legger til grunn at fornærmede ble utsatt for en ikke ubetydelig psykisk belastning ved hendelsen\', skriver retten, ifølge avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media