Angrep mann med pastasaus

Fikk ikke bomme røyk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 23 år gammel mann er dømt til 21 dager i fengsel etter å ha medvirket til å angripe en mann med et glass med pastasaus plassert i en sokk.

Ville ha røyk
Det hele skjedde etter en kveld på byen. Den dømte var på vei hjem sammen med en bekjent. Han var full, og de to stakk innom en 7-Eleven-kiosk på Grønland i Oslo, fremgår det av dommen fra Oslo Tingrett.

De to fikk lyst på en sigarett.

I stedet for å kjøpe en pakke røyk fra 7-Eleven, prøvde de to å bomme en sigarett fra en mann som også befant seg i storkiosken sammen med en venn.

Men de fikk ikke bomme røyk. Det ble hissig stemning. Den domfelte sier han ikke husker så mye, men erindrer noe spytting, og kan ifølge dommen ikke utelukke at det falt slag.

Den fornærmede prøvde å ringe politiet, og prøvde også å søke hjelp hos en politibil som kjørte forbi.

Pastasaus i sokk
Da skal den domfelte ha blitt enda hissigere.

Fra sekken sin hentet han fant frem et glass med pastasaus av typen Dolmio. Den tiltalte eller hans bekjente la dernest glasset i en lang sokk.

Den domfeltes bekjente brukte deretter anretningen som våpen, og gjøv løs på fornærmede og hans kamerat.

I dommen heter det at «brukt på denne måten har våpenet ikke et ubetydelig skadepotensial». Fornærmede ble påført kutt i bakhodet.

- Med vilje
Retten lagt vekt på at den domfelte har handlet med forsett.

Selv om det ikke var 23-åringen som slo, var det han som hadde sausen i sekken sin, bidro til å legge den i sokken, og til slutt overleverte den til sin bekjente som angrep fornærmede og hans venn.

23-åringen er også dømt for nasking av en bunke DVD-filmer samt tagging, og må i tillegg til å tilbringe 21 dager i fengsel betale 10 000 kroner i bot og 3500 kroner i saksomkostninger.