Angrep med brannbomber og jaget brorskapet på dør

Demonstranter har stormet hovedkvarteret til Det muslimske brorskap i Kairo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Urolighetene etterfølger en søndag der det har vært omfattende protester mot den sittende preidenten Mohamed Mursi, som er et prominent medlem av Det muslimske brorskap.

I hele natt har det vært kamper mellom demonstranter og Mursi-tilhengere i og rundt hovedkvarteret til Det muslimske brorskap.

Ifølge AP var tilhengerne av Mursi som oppholdt seg i hovedkvarteret til brorskapet væpnet, og unge demonstranter angrep bygningen med steiner og brannbomer. Aktivistene hevder at fem demonstranter ble drept i sammenstøtene.

Demonstranter løp inn i bygningen og begynte å kaste ting ut av vinduene, blant annet møbler, melder CNN.

Ifølge vitner var det ingen medlemmer av det muslimske brorskapet i bygningen da angrepet skjedde. Hovedkvarteret ligger i Mokattam-bydelen i den egyptiske hovedstaden.

Denne helgen var det ett år siden Mursi kom til makten i Egypt, men i stedet for fest og feiring har det vært demonstrasjoner som enkelte har betegnet som de største i landets historie. Landet rundt skal det til sammen ha vært flere millioner demonstranter i gatene.

Les utenrikskommentator Jan-Erik Smildens kommentar: Brorskap og dumskap

Mursis talsmann Omar Amer holdt pressekonferanse sent søndag kveld:

- Mursi har kunngjort til Egypts befolkning at han begått feilsteg og at han nå er i en prosess med å rette dem opp, sa Amer.

De massive demonstrasjonene i Egypt fortsatte utover natten etter at egypterne på dagen ett år etter at Mursi tok over som president flommet ut i gatene for å vise sin misnøye med presidenten og Det muslimske brorskapet.

Opposisjonen svarte mandag morgen med å gi Mursi et tidsfrist. Innen tirsdag må Mursi trekke seg, eller risikere at protestene eskalerer.