Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep med øks: - Ønsket å ta livet av en person

Mann (20) siktet for drapsforsøk etter at han angrep en kvinne onsdag morgen.

ANGREPET: Kvinnen tok seg til læringssenteret på Ringebu etter angrepet. Kart: Google Maps
ANGREPET: Kvinnen tok seg til læringssenteret på Ringebu etter angrepet. Kart: Google Maps Vis mer

(Dagbladet): En 20 år gammel mann ble i dag fremstilt for varetektsfengsling siktet for drapsforsøk, etter at han angrep en kvinne med øks på Ringebu i Gudbrandsdalen i 08.40-tida i går. Politiet sier at alt tyder på at kvinnen var et tilfeldig offer.

- Han har forklart at han ønsket å ta livet av en person, og at han bevisst ønsket å ta liv. Han har gått med voldstanker og så langt ser alt ut til at hun var et tilfeldig offer, sier politiadvokat Hans Petter Ommedal i Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

Lokalavisa GD skriver at kvinnen som ble angrepet tok seg inn i læringssenteret på Ringebu etter angrepet.

20-åringen ble pågrepet et annet sted i Ringebu sentrum kort tid etter hendelsen. Mannen har en en lettere psykisk utviklingshemning.

- Vi har allerede fått en foreløpig judisiell vurdering fra psykiater Terje Tørrisen, som konkluderer med at det er behov for en full utredning, sier Ommedal.

Mannens forsvarer, Lorentz Stavrum, sier til GD at det er viktig og høyst nødvendig for saken og den siktede at det gjennomføres en judisiell observasjon for å se om han er strafferettslig tilregnelig.

Mannen er ikke straffedømt tidligere.

- Han er helt ukjent for politiet fra tidligere, sier Ommedal.

Både siktede og den skadde kvinnen er bosatt på Ringebu.

- Hun er alvorlig skadd. Jeg skal snakke med min klient når ting har roet seg litt, sier bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal.

Hun kjenner ikke detaljene i saken og vil derfor ikke kommentere saken ytterligere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media