Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep med trusler og lastebil etter at politiet hentet hunden

Dramatisk ved TusenFryd - lastebil stoppet av politiskudd.

TRE ISTYKKERSKUTT DEKK: Politiet avfyrte skudd mot dekkene på en lastebil de forsøkte å stoppe ved Vinterbro lørdag ettermiddag.
Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix.
TRE ISTYKKERSKUTT DEKK: Politiet avfyrte skudd mot dekkene på en lastebil de forsøkte å stoppe ved Vinterbro lørdag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dramatiske trafikksituasjonen med politiskudd mot en lastebil ved TusenFryd fornøyelsespark utenfor Oslo lørdag ettermiddag, ble utløst av misnøye med en hund.

Etter melding om at en hund hadde angrepet en annen hund og hadde vist samme adferd tidligere, dro politiet til et hus i Vinterbro-området i Ås kommune.

Et hundefangerfirma som politiet hadde engasjert, fanget inn den løsgående, store hunden for at politiet skal ha den i forvaring til over helgen.

Ved 14.45-tiden kom den første telefonen fra hundeeieren med trusler mot politifolkene som hadde hentet hunden.

Kjent for trusler og våpen

- Politiet oppfattet det som drapstrusler, og dro tilbake til adressen med to patruljer. Mannen i 40-årene er kjent av politiet fra før, blant annet for trusler og besittelse av våpen, sier operasjonsleder Gisle Sveen til Dagbladet.

Da politipatruljene kom til huset, styrte mannen en Scania lastebil mot begge patruljebilene, satte dem ut av drift og fortsatte på gamle E18 mot Oppegård.

Øst politidistrikt innkalte forsterkninger fra nabodistriktet Oslo, og gjorde flere tiltak for å stenge veien for å trygge andre personer.

Lastebilen forsøkte å torpedere flere politibiler.

- Basert på tidligere trusselsituasjoner og at mannen kunne ha våpen, var politiets vurdering å stoppe lastebilen med skudd rettet mot dekkene. Flere skudd ble avfyrt, ingen traff utenfor hjulene og tre dekk ble flate, opplyser politiets operasjonsleder Gisle Sveen.

Ruset

Spesialenheten for spesialsaker skal rutinemessig etterforske politiets handlemøte for å stoppe lastebilen.

- Selve pågripelsen foregikk resolutt og uten dramatikk etter at mannen først hadde beveget seg utenfor bilen, sier operasjonslederen.

Det viste seg at mannen ikke hadde våpen, men han framsto som ruset.

Lørdag kveld ble mannen undersøkt av lege i arresten i Ski.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!