Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep mot Abu Sayyaf

Filippinske kampfly og helikoptre angrep i natt norsk tid den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaens stillinger på Jolo. Alt tydet på at regjeringsstyrkene hadde satt i verk en større offensiv mot geriljaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av filippinske soldater gikk i land fra marinefartøyer utenfor øya sør i landet, der de muslimske ekstremistene fortsatt holder 22 gisler. Både fotsoldater og panserstyrker ble satt i land på øya, ble det opplyst.

Ifølge etterretningskilder med tilknytning til den filippinske regjering ble Jolo nærmest invadert av militære styrker med 30 pansrede personellkjøretøyer og 50 lastebiler. Den filippinske regjering er blitt satt under økende press for å foreta seg noe effektivt mot den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaen på Jolo.

De to finnene som ble satt fri forrige lørdag, Seppo Fränti og Risto Vahanen, fortalte fredag om sine opplevelser som gisler hos Abu Sayyaf.- Jeg kan nok tilgi dem, sa Fränti, som mener kidnapperne bør straffes av en domstol snarere enn med våpenmakt.

(NTB)