Angrep mot flyplassen i Kabul

Taliban-opprørere angrep i morgentimene torsdag flyplassen i Afghanistans hovedstad Kabul og eksplosjoner og skuddsalver kan høres fra området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge politikilder ble en bygning i utkanten av flyplassen stormet av opprørere som forskanset seg og åpnet ild.

- En ukjent antall opprørere har tatt seg inn i en bygning og skyter mot flyplassen, forteller talsmannen Hasmat Stanekzai.

- Flyplassen er uskadd og opprørerne er nå omringet av afghanske sikkerhetsstyrker, sier han.

Ifølge en talsmann for innenriksdepartementet i landet, Sediq Sediqqi, er to av angriperne drept i skuddveksling med sikkerhetsstyrkene, som ikke har lidd noen tap.

Bekrefter En talsmann for Taliban bekrefter at det er de som står bak angrepet.

- Krigere fra oss, bevæpnet med tunge og lette våpen, har gått til angrep mot den internasjonale flyplassen i Kabul, sier talsmannen Zabiuhallah Mujahid.

All flytrafikk er innstilt og svart røyk steg i morgentimene opp fra flyplassen som både håndterer sivil flytrafikk inn og ut av Afghanistan, og huser en større militærleir der flere NATO-land har soldater.

Omtelling Angrepet mot flyplassen i Kabul kommer samtidig med at valgkommisjonen i Afghanistan starter omtellingen etter presidentvalget, der anklagene om valgfusk har haglet.

Tirsdag ble 43 mennesker drept og minst 74 såret da en kraftig bilbombe eksploderte på en markedsplass i Paktika-provinsen nær grensa til Pakistan.

Tall fra FN viser at 1.564 sivile afghanere ble drept i angrep i første halvår i år, noe som var 17 prosent flere enn i samme periode i fjor.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer