Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep mot franske soldater utenfor jødisk senter i Nice

Angriperen skal ha brukt kniv.

GJERNINGSMANN ARRESTERT: Flere nyhetsmedier melder at tre franske soldater har blitt angrepet utenfor et jødisk senter i den franske byen Nice. Soldatene ble tatt hånd om av helsepersonell. En er skadet i låret, og to i ansiktet, melder avisa Nice-Matin. Den antatte gjerningsmannen er ifølge politikilder arrestert. Foto: AFP/ VALERY HACHE
GJERNINGSMANN ARRESTERT: Flere nyhetsmedier melder at tre franske soldater har blitt angrepet utenfor et jødisk senter i den franske byen Nice. Soldatene ble tatt hånd om av helsepersonell. En er skadet i låret, og to i ansiktet, melder avisa Nice-Matin. Den antatte gjerningsmannen er ifølge politikilder arrestert. Foto: AFP/ VALERY HACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre soldater er blitt angrepet utenfor et jødisk senter i den franske byen Nice, opplyser politiet ifølge NTB. Det var en mann med kniv som skal ha angrepet soldater på patrulje utenfor et jødisk senter i sydlige Frankrike, ifølge BBC.

Dette skjedde ved Place Massena midt i Nice' bysentrum.

- Lettere skadet Soldatene ble ifølge nyhetsbyrået AFP tatt hånd om av helsepersonell. Den antatte gjerningsmannen er ifølge politikilder arrestert.

Ifølge avisa Nice-Matin er soldatene bare lettere skadet. En er skadet i låret, og to i ansiktet, melder avisa.

Nice-Matin skriver at den antatte gjerningsmannen noen minutter tidligere ble stoppet uten billett på trikken, men at han betalte før han gikk av.

Deretter skal han ha gått i retning av soldatene. Han skal ha sluppet en sekk ned foran soldatene, og da en av dem bøyde seg ned, skal han ha stukket med kniv mot soldatens ansikt.

Navne-sammenfall Frankrike har hatt en høyt terrorberedskap den siste måneden som følge av Charlie Hebdo-angrepet onsdag 7. januar. 17 mennesker mistet livet da redaksjonslokalet til satiremagasinet i Paris ble angrepet av to væpna terroristbrødre.

To dager seinere, fredag 9. januar, ble fire personer drept av en gisseltaker som tok til seg flere gisler på et jødisk supermarked noen kilometer unna magasinets lokaler. Gisseltakeren, Amedy Coulibaly, samarbeidet med de to brødrene som skjøt og drepte journalister, tegnere og politifolk knytta til magasinets lokaler.

Sarah Barone i det lokale politiet sier at en antatt gjerningsperson er pågrepet nær Lafayette-galleriet i byen. Den pågrepne beskrives ved navnet Moussa Coulibay. Det er samme etternavn som navnet på gisseltakeren som drepte fire mennesker på det jødiske supermarkedet i Paris etter Charlie Hebdo-angrepet. Etter hva Dagbladet forstår, som også AP påpeker, er Coulibaly et relativt vanlig navn i områder av Frankrike hvor det er mange innbyggere av malisk avstamning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media