Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep mot gassrørledning i Algerie

Flere er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALGER/OSLO (Dagbladet): Flere personer er drept i et angrep mot en gassrørledning i nordlige Algerie, melder algeriske medier.

Ifølge Tout Sur l'Algérie (TSA) er tre algeriere drept og sju skadd i angrepet, som kalles en terroristhandling. Algerierne voktet rørledningen, som tilhører det statlige olje- og gasselskapet Sonatrach og ligger i Djebahia, 125 km sørøst for hovedstaden Alger.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.

Ulike opplysninger Framstillingene av hva som er skjedd, varierer; tidlige meldinger gikk ut på at et anlegg Sonatrach driver sammen med Statoil og BP sør i landet, var rammet, men at angrepet var mislykket.

Dagbladet har snakket med Salim Tamari, sjefredaktør i avisa Liberté. Hans opplysninger understøtter versjonen om at rørledningen i Djebahia er angrepet, men han har informasjon om to, ikke tre, drepte sikkerhetsvakter.

Angrepet over Angrepet skal ha vært rettet mot en base som ligger ved rørledningen, og skjedde klokka 22 i går. Aksjonen er nå over.

Det er under to uker siden Tiguentourine-anlegget - som ligger i den sørøstlige delen av landet og drives av Sonatrach, Statoil og BP - ble angrepet, med følgen at titalls mennesker døde. Fire nordmenn er bekreftet omkommet, én er fremdeles savnet.

Ei militant gruppe under ledelse av jihadistveteranen Mokhtar Belmokthar har tatt på seg ansvaret for aksjonen, som av flere settes i sammenheng med Frankrikes bombing av islamister i nabolandet Mali.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!