Angrep mot gassterminal i Egypt

Ukjente gjerningsmenn har sprengt en gassterminal på Sinaihalvøya som forsyner Israel med gass, ifølge egyptiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angriperne sprengte terminalen og gassrørledningen i Sheikh Zuwayed-området på Sinaihalvøya omtrent 10 kilometer fra Gazastripen, ifølge myndighetene. Det skal ha vært en kraftig eksplosjon, og øyenvitner sier at det var store flammer i området. Situasjonen blir beskrevet som ekstremt farlig, og den egyptiske hæren skrudde derfor av gasstrømmen etter at eksplosjonene fortsatte langs rørledningen. - Væpnede styrker og myndighetene klarte å stenge av hovedstrømmen av gass og prøver å få kontroll over flammene, sier en sikkerhetskilde ifølge Reuters.

Oppfordret til angrep Etterretningsgruppen Site som overvåker al-Qaida og andre islamistiske nettsteder, opplyser at noen grupper har oppfordret islamistiske militante til å angripe rørledningen til Israel. - Til våre brødre, beduinene i Sinai, islams helter, angrip hardt. Dette er sjansen til å stanse forsyningen til israelittene, har et av nettstedene skrevet, ifølge Site. Beduinene i Sinai har lenge ment at de blir vanskjøttet av myndighetene og har kommet i sporadiske sammenstøt med egyptiske sikkerhetsstyrker.

- Terrorhandling - Sabotører har utnyttet sikkerhetssituasjonen og sprengt rørledningen, sier en reporter for en statlig egyptisk TV-stasjon. - Dette er en stor terrorhandling, melder reporteren. Egypt er en beskjeden gasseksportør og bruker rørledninger til å eksportere gass til Israel, Jordan og andre land i regionen. (©NTB)