Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep mot luksushotell i Malis hovedstad - minst to drept

Over 30 gisler skal være løslatt.

ANGREP: En bygning sto i brann etter angrepet mot et luksushotell i Malis hovedstad Bamako søndag. Minst to personer er drept. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ANGREP: En bygning sto i brann etter angrepet mot et luksushotell i Malis hovedstad Bamako søndag. Minst to personer er drept. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maliske soldater og franske antiterrorstyrker har rykket ut til luksushotellet Le Campement i utkanten av Bamako som i kveld skal ha blitt angrepet.

Myndighetene mistenker at jihadister står bak angrepet.

En talsperson fra FN sier ifølge nyhetsbyrået Associated Press at det dreier seg om et terrorangrep. Personer skal være såret, og det er også blitt tatt gisler, melder AP.

AFP siterer landets sikkerhetsminister og melder om at to mennesker skal være drept i angrepet.

32 gisler skal være løslatt, opplyser en regjeringstalsmann til Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er det luksushotellet Le Campement i Dougourakoro øst for hovedstaden Bamako som er under angrep.

Minst en bygning brenner, og innbyggerne i nærheten kunne høre lyden av skudd.

- Sikkerhetsstyrker er på plass. Situasjonen er under kontroll, sa Baba Cisse i Malis sikkerhetsdepartement på telefon til nyhetsbyrået Reuters.

Hotellkomplekset Le Campement resort ligger like øst for hovedstaden og er populært blant diplomater og andre utlendinger i Mali, skriver NTB.

En representant for FN-styrkene sier at representanter fra de franske styrkene i Mali, EU og FN var på hotellet denne helga.

Siden 2013 har Mali vært åsted for en rekke angrep fra islamistiske ekstremister, blant annet rettet mot FN-styrken MINUSMA.

I 2015 ble 20 mennesker ble drept i et angrep på Radisson Blue Hotel i Bamako. Den væpnede islamistgruppen Al-Mourabitoun hevdet å ha gjennomført angrepet med støtte fra gruppen al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM).

(NTB/Dagbladet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!