Angrep mot Radisson-hotellet i Malis hovedstad

Situasjonen er uoversiktlig.

OMRINGET: Maliske soldater har omringet Radisson-hotellet i Bamako, der angripere skal ha tatt 170 gisler. Foto: Sebastien Rieussec / AFP / NTB Scanpix
OMRINGET: Maliske soldater har omringet Radisson-hotellet i Bamako, der angripere skal ha tatt 170 gisler. Foto: Sebastien Rieussec / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det pågår et angrep mot Radisson-hotellet i Malis hovedstad Bamako. Det melder flere nyhetsbyråer, bl.a. Reuters og AFP.

Ubekreftede meldinger går ut på at flere er drept, og at gisler er tatt. Det høyeste rapporterte antallet er 170.

I 11-tida melder begge de nevnte byråene at noen gisler er sluppet ut fra hotellet. Ifølge Reuters har et kriterium vært at de er i stand til å sitere koranvers.

Mange utlendinger - De har sperret inne 140 gjester og 30 ansatte. Det ikke mulig å komme seg inn eller ut, sier en talsperson for Radisson-eierne Carlson Rezidor til NBC News.

Selskapet sier også at det dreier seg om to angripere, ifølge AFP - andre meldinger oppgir ti terrorister. En sikkerhetskilde sier til Reuters at angriperne ropte «Gud er stor!» da de gikk til aksjon, etter å ha ankommet i en bil med diplomatskilter.

Ifølge BBC News bor mange utlendinger på det amerikanskeide hotellet. En kinesisk mann har ifølge nyhetsbyrået Xinhua ringt og fortalt at han er blant gislene.

Sperret av - Det var skyting grytidlig i morges, politiet er på stedet og sperrer av området, sier en sikkerhetskilde til Reuters.

- Alt skjer i sjuende etasje, jihadister skyter i gangen, sier en kilde til AFP.

Mali, som ligger i Vest-Afrika, har i flere år vært ustabilt, og Utenriksdepartementet (UD) fraråder norske borgere å reise dit. Landet er preget av konflikt mellom regjeringen og islamistiske militante.

UD har bedt Norges ambassade i Ghana om tilbakemelding på om det befinner seg nordmenn i Bamako, men hadde klokka 10.10 ikke fått noen slik tilbakemelding, opplyser de til Dagbladet.

Nordmenn i byen Ca. 20 norske offiserer deltar i FN-styrken i landet, de fleste av dem befinner seg i Bamako. Oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter opplyser til NTB at det jobbes med å kartlegge hvor de befinner seg. I 11.20-tida er det avklart at ingen norske militære er involvert.

UNDER ANGREP: Radisson Blu-hotellet i Bamako, et av den maliske hovedstaden mest luksuriøse hoteller. Arkivfoto: Radisson
UNDER ANGREP: Radisson Blu-hotellet i Bamako, et av den maliske hovedstaden mest luksuriøse hoteller. Arkivfoto: Radisson Vis mer

Mali mottar også betydelig bistand fra Norge, og flere hjelpeorganisasjoner har prosjekter der.

Den amerikanske ambassaden i Bamako ber sine borgere om å søke dekning og kontakte sine pårørende, melder de på Twitter.

Franske tropper Franske tropper og soldater fra andre afrikanske land deltar på regjeringsstyrkenes side i konflikten mot den maliske jihadistmilitsen. En fredsavtale ble undertegnet i februar, men flere terrorangrep har forekommet siden da, bl.a. i mai, da fire, blant dem en franskmann og en belgier, ble drept. I august døde 13, blant dem fem FN-arbeidere, i et angrep i byen Severe.

Gisselaksjonen på det delvis Statoil-eide olje- og gassanlegget In Amenas i nabolandet Algerie i 2013, der fem nordmenn omkom, var utført av jihadister med forbindelser til Mali.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer