Angrep NAV-ansatte med stol og knyttneve

NAV i Ålesund drøfter sikkerhetstiltak etter alvorlig voldsepisode da dørene åpnet i dag.

 ALVORLIGSTE ANGREP I MØRE OG ROMSDAL:  En mann i 30-årene gikk til angrep på to ansatte hos NAV på Moa i Ålesund i dag.
Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB Scanpix.
ALVORLIGSTE ANGREP I MØRE OG ROMSDAL: En mann i 30-årene gikk til angrep på to ansatte hos NAV på Moa i Ålesund i dag. Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ledelsen for NAV i Ålesund skal drøfte sikkerheten for de ansatte med tillitsvalgte og hovedvernombud seinere i dag etter en voldsepisode og angrep på to ansatte like etter åpningstid klokka 10 i dag.

Det var i publikumsmottaket ved NAV-kontoret på Moa utenfor Ålesund sentrum at en mann i 30-årene først truet med å slå ned to NAV-ansatte menn med en stol.

Deretter slo han med knyttneve midt i ansiktet mot en av de to mennene bak skranken.

Politiet ble varslet klokka 10.06 og rykket til Moa.

- Mannen angrep er en kjenning av politiet. Han vil bli avhørt for politijuristene avgjør hva som skjer videre etter denne voldsepisoden. Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser operasjonsleder Leif Arne Valderhaug i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

Setter preg NAV-leder i Ålesund, Berit Overøye, sier at det ikke har vært nødvendig å stenge Moa-kontoret, men at den alvorlige epsioden har satt sitt preg på dagens arbeidssituasjon både der og inne i Ålesund sentrum.

- En slik situasjon er helt, helt uakseptabel. Heldigvis gikk det bra med vår kollega. Han har ikke følt behov for å oppsøke lege, sier Berit Overøye til Dagbladet.

Det jobber om lag 30 NAV-ansatte på Moa-kontoret.

Etter Grorud - Etter at en NAV-ansatt så tragisk ble drept på jobb på Grorud i Oslo tidligere i år, har sikkerheten på jobb vært et stort tema her også. Vi avventer retningslinjer fra sentralt hold før vi eventuelt gjør noen endringer med lokalene her, sier Overøye.

Kommuniksasjonsrådgiver Erik Husebye i NAV Møre og Romsdal kan ikke huske at det har vært en så alvorlig voldsepisode mot NAV-ansatte i fylket siden nyorganiseringen i 2007.

De to kontorene i Ålesund er bygd etter generell NAV-standard åpent publikumsområde innenfor døra og saksbehandlerkontorer med alarmknapp og rømningsvei.

Brukte alarmknapp - Det har skjedd noen få ganger disse årene at ansatte har måttet bruke alarmen. Politiet holder til i nabolaget til kontoret i Ålesund sentrum, og situasjonene har kommet under rask kontroll, sier NAV-leder Berit Overøye.

Hun understreker at det alltid er minst to ansatte i publikumsmottaket - både for å ta seg av henvendelsene og på grunn av sikkerheten.

Det var to menn på jobb i publikumsskranken da NAV-kontroeet på Moa åpnet dørene i dag.