Angrep Norges ambassade

Om lag 100 demonstranter angrep den norske ambassaden i Teheran med brannbomber og steiner. «Skammelig» sier iranske tilskuere til Dagbladet.no utenfor ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEHERAN/OSLO( Dagbladet.no): 50-100 demonstranter angrep tirsdag ved 18-tiden  norsk tid den norske ambassaden i Teheran. Demonstrantene kastet steiner og en brannbombe mot bygningen, som ikke er synlig skadet utover noen knuste vinduer i andre og tredje etasje.

 Demonstrasjonen varte i over en time. Det var rolig utenfor ambassaden, og 30-40 politifolk holdt vakt, da Dagbladet.no forlot området rett etter klokka 20 tirsdag kveld. Politiet så ut til å ha kontroll og demonstrasjonen var over. Trafikken gikk forbi ambassaden som normalt. Utenriksminister Jonas Gahr Støre ser alvorlig på demonstrasjonen.

- Jeg har vært i kontakt med Irans utenriksminister og gjort det klart at det er iranske myndigheters ansvar å ivareta tryggheten til ambassadepersonellet. Heldigvis greide ikke demonstrantene å trenge seg inn i ambassaden denne gangen, sier Støre i en pressemelding tirsdag.

- Idioter!

Tre studenter fra området  som var vitne til demonstrasjonen sier til Dagbladet.no at de tar avstand fra angrepet.

- Disse demonstrantene er gale mennesker. De er få, og de vet ikke hva de gjør, de følger bare ordre. Men i Iran kan ikke en liten gruppe gjøre dette alene. Sterke krefter står bak, og det gjør oss redde, sier de til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer