Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep norsk cruiseskip

BERLIN (Dagbladet): Et besetningsmedlem på det norske cruiseskipet «Norwegian Dream» er innlagt på sykehus i Rostock med alvorlige hodeskader etter at han ble slått ned av nynazister i Østersjø-havna Warnemünde. Overfallet skjedde da nynazister forsøkte å storme skipet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havneslaget i Warnemünde lørdag kveld er et av de siste utslagene av nynazistisk vold som ryster tyskerne. De siste fire ukene er ni tyskere drept av nynazister. Flere av ofrene har vært uteliggere.

Kjemper

Den østtyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern, med nabobyene Warnemünde og Rostock, har vært åsted for de fleste av de nynazistiske voldshandlingene.

Nynazister blir også mistenkt for å stå bak bombeattentatet på en jernbanestasjon i sentrum av Düsseldorf forrige uke, der ni innvandrere fra Russland - de fleste jøder - ble til dels livstruende skadd.

En 28 år gammel mann kjemper fortsatt for livet etter attentatet, mens hans to år yngre kone mistet barnet hun bar.

- Etter det vi går ut fra, er den skadde på «Norwegian Dream» ikke norsk statsborger, men en utlending som arbeidet om bord. På sykehuset blir skadene betegnet som alvorlige. Han har fått brukket nesebeinet og har sår i store deler av ansiktet etter at han ble angrepet med flasker, opplyste politiinspektør Yvonne Burand i Rostock til Dagbladet seint i går kveld.

Den skadde er i 30-årene. Hans stilling om bord og nasjonalitet var ikke kjent i går kveld. Også en politibetjent ble skadd under tumultene.

Straffedømt

Åtte av de ti voldsmennene, som alle er i alderen 21- 27 år, er kjente nynazister fra byene Potsdam og Chemnitz i de østtyske delstatene Brandenburg og Sachsen. De er tidligere anmeldt og til dels straffedømt for voldsbruk.

Bataljen i Warnemünde startet etter at en av nynazistene hadde fått slått inn rutene på bilen sin, som han hadde parkert på havna, like inntil skipet.

Besetningsmedlemmene på «Norwegian Dream», som tilhører Norwegian Cruise Line, var i ferd med å forberede avgangen fra Rostock da de ble beskyldt for å ha anrettet skadene på den parkerte bilen.

Kastevåpen

- Besetningen hadde ingen ting med skadeverket å gjøre. De kunne heller ikke gi opplysninger om hvem som sto bak, understreker politioverinspektør Tom Siegfried.

Med skjellsord, steiner, tomflasker, papirkurver og det de kom over av slag- og kastevåpen, gikk nynazistene løs på besetningsmedlemmene, som var av både norsk og utenlandsk herkomst.

ANGREPET: Mannskapet på det norske skipet «Norwegian Dream» ble angrepet av nynazister i Warnemünde lørdag.
MISTENKT: De tyske nynazistene mistenkes for å stå bak attentatet i Düsseldorf i forrige uke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media