Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep observatører i Darfur

Helikoptrene beskutt like etter at regjeringen lovet våpenhvile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke klart om det er regjeringen eller opprørere som sto bak angrepet. Uansett et det et klart signal om at AU ikke har maktet å få partene til å besinne seg i den konfliktherjede regionen vest i Sudan.

- Ett av helikoptrene våre er beskutt. De skyter mot helikoptrene våre. Dette viser at våpenhvilen ikke blir overholdt, sa AUs talsmann Assane Ba.

Sudan lovet tidligere på dagen å stanse alle kamphandlinger i Darfur umiddelbart og uten betingelser, men vil ikke trekke styrkene tilbake fra områder som er inntatt under den siste offensiven.

- Vi snakker ikke om noen tilbaketrekking nå, vi snakker om stans i kampene, sa utenriksminister Mustafa Oman Ismail etter et krisemøte med vestlige diplomater, AU og FN.

Ifølge en vestlig diplomat raste det tidligere søndag fortsatt harde kamper rundt byen Labado, 65 kilometer øst for hovedstaden Nyala i delstaten Sør-Darfur. Opprørerne forlot i forrige uke fredsforhandlingene for Darfur i protest mot regjeringsstyrkenes offensiv.

Rundt 70.000 mennesker er drept og minst 1,6 millioner drevet på flukt i krigen i Darfur, som FN har kalt den verste humanitære katastrofen i verden i dag. Darfur-regionen ligger i det vestlige Sudan, og mange av flyktningene har krysset grensen til nabolandet Tchad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media