Angrep på oljeplattform

WASHINGTON (Dagbladet): De norske oljeplattformene i Nordsjøen er nesten umulige å forsvare mot selvmordsterrorister. - Vi vet hvor vi er sårbare, sa statsminister Kjell Magne Bondevik under sitt besøk i Washington nylig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det var grunnen til at vi økte bevilgningene til beredskapen med 140 millioner kroner i neste års budsjett ut over forslaget fra regjeringen Stoltenberg.

Arbeiderparti-regjeringen fremmet forslag om en ekstrabevilgning på 97,3 millioner kroner. Bondevik ønsker derfor å bruke nærmere 240 millioner kroner for å styrke terrorberedskapen i Norge.

- Vi mener vi har truffet tilstrekkelige tiltak, sa statsministeren til Dagbladet.

- Er beredskapstiltakene trappet opp etter terrorangrepene 11. september?

- Ja, svarte Bondevik.

Bondevik var i Washington samtidig med oljeminister Einar Steensnæs. Steensnæs møtte Dagbladet, men ville snakke så lite som mulig om sikkerhetsmarerittet ute i Nordsjøen.

Osama bin Laden har gjennomført nettopp et slikt angrep som norske myndigheter frykter aller mest. I juni 2000 kjørte selvmordsterrorister fra al-Qaida en liten båt fylt med kraftig sprengstoff tvers gjennom alle sikkerhetstiltak inn i skipssiden på det amerikanske krigsskipet USS «Cole» i havna i Jemen. 17 amerikanske soldater ble drept i den kraftige eksplosjonen, som sprengte et gapende hull i krigsskipets skrog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer