Angrep Per og Veronicas troverdighet

Aktor Olav Helge Thue la vekt på Per og Veronica Orderuds løgner i retten i dag. - Dette er de to i hele verden, iallfall Per, som burde ha størst interesse av at drapene oppklares, sa Thue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aktor, statsadvokat Olav Helge Thue, stilte spørsmål ved ekteparet Orderuds troverdighet, da han tirsdag startet sin prosedyre.

Thue gikk gjennom ekteparet Per og Veronica Orderuds løgner om vådeskuddet i juleselskapet på Orderud gård lille julaften 1998, og var også innom løgnene om den falske underskriften på kjøpekontrakten for gården.

- Bristen i troverdighet bærer de med seg når vi skal vurdere deres troverdighet i alt annet de sier. Hadde det vært hvem som helst andre som løy, ville det kanskje ikke vært helt ødeleggende. Men dette er de to i hele verden, iallfall Per, som burde ha størst interesse av at drapene oppklares, sa Thue.

Han minnet om at Veronica Orderud i over en måned benektet at det hadde gått av et vådeskudd i juleselskapet, og at Per Orderud innrømmet det først da han forklarte seg i Nes herredsrett.

- Hva ville jeg gjort hvis jeg var siktet for drap og var helt uskyldig? Ville jeg lyve, eller legge fram alt? Ville jeg vrengt sjela min for å oppklare den grusomme misforståelsen? Naturligvis ville jeg det, og iallfall ville jeg ikke lagt lokk på opplysningene, sa Thue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer