Angrep skattefuten med stein

Bøndene i den kinesiske landsbyen Yangqiao ble fly forbanna da skatteoppkrevere kom på besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene i Kina skal ha sperret av området der opprøret startet den 4. januar i år i Henan-provinsen, melder nyhetsbyrået AP.

Flere skal være arrestert etter at de angrep skatteoppkreverne med stein, og snudde bilene deres opp ned.

En offisiell talsmann for kommunistpartiet bekrefter at det har vært protester, men benekter at bønder hadde gått løs på bilene eller at noen har blitt arrestert.

Kinas økonomi er i kraftig framgang, men ikke alle nyter godt av den nye velstanden. Bøndene er den gruppen som har blitt hengende lengst etter.

Nyhetsbyrået AP melder at det lille bondeopprøret i Kina langt fra er et enkeltstående tilfelle. I Beijing har de bestemt at bøndene ikke skal betale mer enn fem prosent av inntektene i skadd, men lokale skatteinnkrevere har hatt en tendens til å overse denne grensa. Lokale myndigheter skal være under hardt press for å skaffe mer penger til statskassa.

De voldelige protestene i Henan skal ha brutt ut når skatteinnkrevere forsøkte å kreve inn skatt som tilsvarer fem ti prosent av familieinntektene til innbyggerne i landsbyen Yangqiao.

Ti biler tilhørende lokale myndigheter, politi og dommere skal ha blitt veltet, og skatteoppkreverne ble tvunget på retrett. Ingen skal ha blitt alvorlig skadd.

En lokal talsmann, som kaller seg Mr. Chen, skal ha forklart at enkelte rett og slett ikke hadde penger til å betale det skatteoppkreverne forlangte, mens andre bare nektet å betale, melder AP.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer