Angrep sovende mann med øks

34-åring blankt frifunnet for drapsforsøk. Bakgrunnen var en damekrangel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 34-åringen ble blankt frifunnet for drapsforsøk da ankesaken mot ham nylig ble tatt opp i Eidsivating lagmannsrett. Hele 18 tiltalepunkter måtte han svare for, de mest alvorlige gjaldt drapsforsøk, drapstrusler, vold og ran.  

- Lagretten brukte et kvarter på å finne ut at dette ikke var et drapsforsøk, sier advokat Ketil Magnus Berg, som forvarte 34-åringen i retten.  

Det var 7. februar i fjor at dramaet utspilte seg i offerets bolig i Aurskog-Høland. 34-åringen hadde drukket og brukt narkotika da han ble fraktet til boligen til mannen. Grunnen var, ifølge dommen, at han ville ha slutt på sms-er fra mannen som handlet om hans ekskjæreste som nå var sammen med tiltalte.  

Økseangrep Tiltalte hadde med seg en øks og tok seg inn i huset via et kjellervindu og gikk på soverommet til mannen som lå og sov. Han ble vekket ved at 34-åringen slo hardt med øksa mot senga. Hva som skjedde på soverommet har man ikke fått fullstendig på det rene.

Politiet mener han slo mannen i senga med en øks, men dette nektet tiltalte for.

Fornærmede husket heller ikke dette i retten. Retten fant det likevel bevist at mannen hadde blitt utsatt for vold. Offeret dro dyna over hodet, men 34-åringen skal ha fortsatt å slå med nevene og med den butte enden av øksa.  Mannen klarte å rømme fra senga og løp til naboleiligheten der faren hans bodde.

Drapstrusler Faren styrtet ut og møtte på øksemannen på gårdsplassen. Der ga han beskjed om at han skulle drepe han og sønnen. Truslene ble ikke gjennomført og mannen dro fra stedet. Mannen ble til slutt dømt til to års fengsel for dette og en rekke andre lovbrudd, seks av månedene ble gjort betinget. Politiet ønsket seks års fengsel.  

- Dette er et sterkt signal til påtalemyndigheten om at de må være veldig sikre før de anklager en person for noe så alvorlig som drapsforsøk, kommenterer Berg.