Angrep Starbucks og politistasjon. - Terroristene i Jakarta forsøkte å kopiere Paris-angrepene

Kobles til IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terroristene som i dag tidlig angrep Indonesias hovedstad Jakarta forsøkte å kopiere terrorangrepet mot Paris 13. november 2015. Det sier Anton Charliyan, talsperson for det nasjonale politiet i Indonesia, ifølge nyhetsbyrået AP.

- De er trolig fra IS, sier han.

Charlyan sier politiet fikk en advarsel fra IS i november i fjor om at det ville bli «avholdt en konsert» i Indonesia, noe de tolker som et varsel om et terrorangrep. BBC skriver også at al-Qaida i går publiserte en lydmelding, hvor de oppfordret indonesere og andre i Sørøst-Asia om å «angripe interessene til USA og deres allierte».

Ifølge Al Jazeera slo flere selvmordsbombere til samtidig i sentrum av Jakarta, blant annet mot en Starbucks-kafé og en liten politistasjon ved et kjøpesenter.

- Jeg hørte en kraftig eksplosjon, det føltes som et jordskjelv. Vi flyktet alle ned i kjelleren, sier Ruli Koestaman, som var i nærheten av Starbucks-kafeen da terroristene slo til i 10.30-tida, til nyhetsbyrået AFP.

- Etter at vi hadde samlet oss dukket en terrorist opp. Han hadde et våpen og begynte å skyte mot oss og deretter mot Starbucks, forteller han, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer