Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep Starbucks og politistasjon. - Terroristene i Jakarta forsøkte å kopiere Paris-angrepene

Kobles til IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terroristene som i dag tidlig angrep Indonesias hovedstad Jakarta forsøkte å kopiere terrorangrepet mot Paris 13. november 2015. Det sier Anton Charliyan, talsperson for det nasjonale politiet i Indonesia, ifølge nyhetsbyrået AP.

- De er trolig fra IS, sier han.

Charlyan sier politiet fikk en advarsel fra IS i november i fjor om at det ville bli «avholdt en konsert» i Indonesia, noe de tolker som et varsel om et terrorangrep. BBC skriver også at al-Qaida i går publiserte en lydmelding, hvor de oppfordret indonesere og andre i Sørøst-Asia om å «angripe interessene til USA og deres allierte».

Ifølge Al Jazeera slo flere selvmordsbombere til samtidig i sentrum av Jakarta, blant annet mot en Starbucks-kafé og en liten politistasjon ved et kjøpesenter.

- Jeg hørte en kraftig eksplosjon, det føltes som et jordskjelv. Vi flyktet alle ned i kjelleren, sier Ruli Koestaman, som var i nærheten av Starbucks-kafeen da terroristene slo til i 10.30-tida, til nyhetsbyrået AFP.

STORE POLITISTYRKER: Politiet ble raskt satt inn for å sikre ulike områder etter terrorangrepene. Foto: REUTERS / Beawiharta / NTB scanpix
STORE POLITISTYRKER: Politiet ble raskt satt inn for å sikre ulike områder etter terrorangrepene. Foto: REUTERS / Beawiharta / NTB scanpix Vis mer

- Etter at vi hadde samlet oss dukket en terrorist opp. Han hadde et våpen og begynte å skyte mot oss og deretter mot Starbucks, forteller han, skriver NTB.

Kafeen ligger tett ved FNs kontorer og flere ambassader, og terroristene skjøt mot gjester og tilfeldig forbipasserende.

Det er uklart hvor mange sivile som er drept, men politiet sa tidligere i dag at minst sju personer er drept. I 9.30-tida norsk tid sa indonesiske myndigheter at de hadde kontroll på situasjonen, og kontroll på alle gjerningspersonene. Fem av dem skal være døde.

To av de fem angriperne som ble drept, utløste selv sprengladninger, mens tre andre ble skutt og drept da de forsøkte å kaste bomber, skriver NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media