Angrep Stoltenberg når han åpnet landsmøtet

Anonymous med nye aksjoner mot AP's nettsider idag.

GARANTERTE AKSJONER: To norske hackere har tidligere uttalt at de ville angripe Arbeiderpartiets nettsider om Datalagringsdirektivet ble vedtatt. Nå er regjeringspartiets nettsider utsatt for angrep. Foto: Sveinung U. Ystad/Dagbladet
GARANTERTE AKSJONER: To norske hackere har tidligere uttalt at de ville angripe Arbeiderpartiets nettsider om Datalagringsdirektivet ble vedtatt. Nå er regjeringspartiets nettsider utsatt for angrep. Foto: Sveinung U. Ystad/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går meldte Dagbladet at Arbeiderpartiets nettsider var under jevnlige angrep fra nettverket Anonymous.

Klokka 13 idag startet Arbeiderpartiets landsmøte i Oslo, og klokka 13.30 gikk statsminister Jens Stoltenberg på talerstolen.

Da angrep Anonymous på ny. Både hovedsiden til Arbeiderpartiet og en egen nettside for landsmøtet skulle tas, ifølge representanter for grupperingen.

På et chatteforum gikk debatten for fullt, der spres informasjonen om hvordan folk kan være med på angrepet.

«Vi angriper AP klokka 12:45» skrev en som tydeligvis er en som trekker i trådene.

Tilgir ikke Det var et kvarter før den offisielle åpningen av regjeringspartiets landsmøte, som ble livestreames fra en egen nettside Arbeiderpartiet har opprettet for landsmøtet.

«(...) går ned kl 13:00 idag. Vi fortsetter vår protest mot Arbeiderpartiet og vil ta ned livestreamen fra landsmøte idag kl 13.00! We do not forgive, we do not forget /Anon»

- Når de bruker udemokratiske virkemidler, så må vi ta forholdsregler slik at vårt demokratiske møte kommer ut til alle som er interessert. Derfor sender vi live fra landsmøtet på facebooksidene til AP-medlemmene også, ikke bare via våre nettsider, sier kommunikasjonsjef i AP, Pia Gulbrandsen, til Dagbladet. Omstridt I et eksklusivt intervju med Dagbladet i desember i fjor gjorde to norske Anonymous-medlemmer det klart at de vil angripe nettsidene til Arbeiderpartiet om Datalagringsdirektivet (DLD) blir innført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer