Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep Stoltenberg når han åpnet landsmøtet

Anonymous med nye aksjoner mot AP's nettsider idag.

GARANTERTE AKSJONER: To norske hackere har tidligere uttalt at de ville angripe Arbeiderpartiets nettsider om Datalagringsdirektivet ble vedtatt. Nå er regjeringspartiets nettsider utsatt for angrep. Foto: Sveinung U. Ystad/Dagbladet
GARANTERTE AKSJONER: To norske hackere har tidligere uttalt at de ville angripe Arbeiderpartiets nettsider om Datalagringsdirektivet ble vedtatt. Nå er regjeringspartiets nettsider utsatt for angrep. Foto: Sveinung U. Ystad/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går meldte Dagbladet at Arbeiderpartiets nettsider var under jevnlige angrep fra nettverket Anonymous.

Klokka 13 idag startet Arbeiderpartiets landsmøte i Oslo, og klokka 13.30 gikk statsminister Jens Stoltenberg på talerstolen.

Da angrep Anonymous på ny. Både hovedsiden til Arbeiderpartiet og en egen nettside for landsmøtet skulle tas, ifølge representanter for grupperingen.

På et chatteforum gikk debatten for fullt, der spres informasjonen om hvordan folk kan være med på angrepet.

«Vi angriper AP klokka 12:45» skrev en som tydeligvis er en som trekker i trådene.

Tilgir ikke Det var et kvarter før den offisielle åpningen av regjeringspartiets landsmøte, som ble livestreames fra en egen nettside Arbeiderpartiet har opprettet for landsmøtet.

«(...) går ned kl 13:00 idag. Vi fortsetter vår protest mot Arbeiderpartiet og vil ta ned livestreamen fra landsmøte idag kl 13.00! We do not forgive, we do not forget /Anon»

- Når de bruker udemokratiske virkemidler, så må vi ta forholdsregler slik at vårt demokratiske møte kommer ut til alle som er interessert. Derfor sender vi live fra landsmøtet på facebooksidene til AP-medlemmene også, ikke bare via våre nettsider, sier kommunikasjonsjef i AP, Pia Gulbrandsen, til Dagbladet.
Omstridt I et eksklusivt intervju med Dagbladet i desember i fjor gjorde to norske Anonymous-medlemmer det klart at de vil angripe nettsidene til Arbeiderpartiet om Datalagringsdirektivet (DLD) blir innført.

Mandag sa stortinget ja til innføring av direktivet. DLD ble vedtatt når både Arbeiderpartiet og Høyre gikk inn for det omstridte direktivet.

Også Høyre ble utsatt for omfattende angrep igår. Kort tid etter at Dagbladet fikk e-posten gikk gruppen til angrep:

«Som straff for å følge etter ap i DLD saken vil også Hoyre.no bli straffet.»

På en nettside postet representanter for gruppen igår kveld føgende melding:

«Anonymous holder sine ord og slår hardt ned på Datalagringsdirektivet. Vi følger opp vår advarsel (...) om å ta ned nettsidene til AP.»

Og begrunner hvorfor:

Vi protesterer mot DLD fordi det er overtramp av både grunnlov (§.1), menneskerett og privatliv. DLD er et overgrep på vårt privatliv og det er et brudd på Norges lov.»

Jens Stoltenberg postet før møtestart følgende melding på Facebook.

«Noen forsøker å hindre Arbeiderpartiet å gjennomføre vårt landsmøte på nett ved å angripe våre nettsider. Vi oppfordrer alle som er interessert i å følge landsmøtet vårt live til å gjøre dette via Arbeiderpartiets og min Facebookside. Vi starter nett-tv sendinger fra klokken 13.00. Takk for at du hjelper til med å dele dette.»

NYTT ANGREP IDAG: Anonymous Norge varsler nå at de vil angripe AP's nettsider på ny, idet Jens Stoltenberg åpner Arbeiderpartiets landsmøte 2011. Her fra Stoltenbergs pressekonferanse om landsmøtet. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
NYTT ANGREP IDAG: Anonymous Norge varsler nå at de vil angripe AP's nettsider på ny, idet Jens Stoltenberg åpner Arbeiderpartiets landsmøte 2011. Her fra Stoltenbergs pressekonferanse om landsmøtet. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!