Angrep Sveriges justisminister med et brannslokkings-apparat

Under besøk på et asylmottak.

LAGT I BAKKEN:  Sveriges justis- og innvandringsminister Morgan Johansson ble angrepet og sprayet ned med et brannslokkingsapparat mandag på et asylmottak. Her legger ministerens livvakt fra det svenske sikkerhetspolitiet angriperen, en beboer på asylmottaket, i bakken. Den skum-dekte mannen til venstre er daglig leder for mottaket. Foto: Peter Paulsson / NTB scanpix
LAGT I BAKKEN: Sveriges justis- og innvandringsminister Morgan Johansson ble angrepet og sprayet ned med et brannslokkingsapparat mandag på et asylmottak. Her legger ministerens livvakt fra det svenske sikkerhetspolitiet angriperen, en beboer på asylmottaket, i bakken. Den skum-dekte mannen til venstre er daglig leder for mottaket. Foto: Peter Paulsson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sveriges justis- og innvandringsminister Morgan Johansson ble angrepet med et brannslokkingsapparat under et besøk til et asylmottak i Broby mandag ettermiddag. Det skriver svenske Expressen.

Det var en beboer på asylmottaket som gikk til angrep på ministeren rundt klokka 16.00, og sprutet på han med brannslokkingsapparatet.

- Det var en person som åpenbart sto og ventet på meg og sprutet skum på meg. Det er klart jeg ble overrasket, men jeg er uskadd, sier Johanssen til Sveriges Radio.

En av Johanssons livvakter skal raskt ha gått mellom angriperen og ministeren. Livvakten skal heller ikke være skadd.

Videre forteller Johansson til Sveriges at han ble skremt av hendelsen.

- Det ble jeg, det er klart at man blir overrasket av det, men jeg har ikke tatt skade av det. Samtidig skal man ikke ta for lett på sånt som dette heller. Man kan ikke bare si at man skal gå videre for det er klart at det er alvorlig, sier ministeren.

Besøket til asylmottaket var ifølge Expressen et av flere Johansson gjorde i Östra Göinga kommune mandag. Justis- og innvandringsministeren skal imidlertid ikke ha avlyst andre besøk mandag ettermiddag og kveld som følge av hendelsen. Det forteller ministerens pressekontakt til Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.