Oslos ukjente gjengkrig

Angrep uskyldig uten forvarsel

Blodspruten sto da maskerte menn angrep broren til personen de skal ha jaktet på med macheter. Nå er fem personer varetektsfengslet. Konflikten kan knyttes til en rekke skyteepisoder og machete-angrep i Oslo og på Lørenskog.

BLODSPOR: De maskerte angriperne flyktet fra stedet etter å ha påført en mann i 20-åra alvorlige skader med macheter. Bare adrenalin og god fysikk reddet mannen fra et fatalt utfall. Han gikk selv fra åstedet og til et familiemedlem som bodde flere hundre meter fra åstedet. Blodsporene i heisen forteller om livstruende skader. Foto: Privat
BLODSPOR: De maskerte angriperne flyktet fra stedet etter å ha påført en mann i 20-åra alvorlige skader med macheter. Bare adrenalin og god fysikk reddet mannen fra et fatalt utfall. Han gikk selv fra åstedet og til et familiemedlem som bodde flere hundre meter fra åstedet. Blodsporene i heisen forteller om livstruende skader. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen i 20-åra hadde vært på jobb hele dagen og var sliten etter en treningsøkt da han bestemte seg for å gå en kveldstur på Haugenstua, da minst fem personer oppsøkte han på gata.

Datoen var 30. august, ute var det bekmørkt og alle fem hadde gjemt ansiktene sine bak masker. En av de maskerte personene skal ha gjenkjent han som broren til en person de har hatt flere konflikter med.

Uten forvarsel angrep de mannen i 20-åra med kniver og macheter.

Mannen, som til daglig jobber som vekter og går på skole, forsøkte å forsvare seg, men mottok hogg mot hånda, magen, hodet, ryggen og leggen. Blodet spruta.

Det var bare adrenalin som holdt den godt trente mannen på beina, da angriperne stakk fra stedet. Blodsporene kunne følges fra åstedet, forbi lekeplassen ved blokkene på Haugenstua, inn i oppgangen, opp i heisen og videre inn i leiligheten til en i familien.

- Dette var et målretta drapsforsøk, sier et familiemedlem til Dagbladet.

Dagen etter det brutale angrepet fant barn som lekte en machete i en busk nært ved åstedet. Dagbladet erfarer at denne macheten er en del av politiets pågående etterforsking, men etaten ønsker ikke å kommentere dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer