Russlands invasjon av Ukraina:

Angrepene i Russland: - Åpenbart

Russiske landsbyer, depoter og infrastruktur er blitt rammet av eksplosjoner. Samtidig som Russland anklager Ukraina for å stå bak, avviser de at Ukraina er ansvarlige.

MANGE ANGREP: Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen forteller at det er flere angre på russisk side. Reporter: Mia Bratlie. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helt siden den russiske invasjonens første dager, har Ukraina regelmessig angrepet strategiske og militære mål i russiske byer og landsbyer nær Ukrainas grense.

Dagbladet får opplyst at Ukraina deriblant har angrepet mobile russiske angrepsstillinger i Russland flere ganger basert på åpent tilgjengelig etterretning.

De siste dagene har eksplosjonene, enten de er forårsaket av angrep eller ei, tilsynelatende tiltatt i hyppighet. Mellom 2. og 3. mai gikk det av eksplosjoner i fire russiske byer eller landsbyer ikke langt fra den ukrainske grensa, ifølge BBCs russiske filial.

Tidligere har Russland anklaget Ukraina for å stå bak. Nå avviser de at Ukraina har hatt noe med eksplosjonene å gjøre.

Tror Ukraina står bak

Tidligere forsvarssjef i Norge, Sverre Diesen, og pensjonert generalløytnant Arne Bård Dalhaug, forteller til Dagbladet at det er naturlig å anta at Ukraina står bak eksplosjonene.

- Hyppigheten, at det ligger nær grensa og at man har systemer som rekker inn dit, indikerer at det skyldes en eller annen form for ukrainsk aktivitet, sier Dalhaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer