Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepet av bjørn

Under elgjakta gikk den svenske jegeren rett på bjørnen. Nå ligger mannen på sykehus med klore- og bitesår over hele kroppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 50-årene hørte jakthunden bjeffe, og hastet etter for å se hva den hadde oppdaget. 20 meter unna oppdaget han bjørnen, og forsøkte å kalle tilbake hunden.

- Bjørnen sprang rett mot ham, sier politiinspektør Hans Jönses.

Mannen var ute med jaktlaget sitt i Rättvik midt i Sverige i dag tidlig. Etter bjørneangrepet tilkalte mannen en av jaktkameratene som ringte etter ambulanse. Jegeren ligger nå på sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader.

- Han har mange kjøttsår, opplyser Jönses til Aftonbladet.se.

Ifølge jegeren avfyrte han et skudd mot bjørnen som ikke traff. Bjørnejegere er nå i området og leiter etter dyret som kan være skadd. I så fall skal den avlives. Politiet tror bjørnen angrep fordi den følte seg truet.

- Jeg antar at den ble skremt. Først av hunden, og når mannen kom ble det for mye, sier Jönses.

BRUNBJØRN: Denne bjørnen finner du på Polar Zoo i Bardu. Det blir litt tryggere med et gjerde imellom.Arkivfoto: SCANPIX
Hele Norges coronakart