Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepet av egen hund

Kvinnen torde ikke å gå inn i stua etter at hennes egen schæfer beit henne i fingeren så blodet sprutet. Politi og brannvesen måtte komme henne til unnsetning i Oslo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skrekkslagen flyktet hun inn på soverommet, og forskanset seg der i redsel for hva hennes to schæfere ville finne på. Hun ropte om hjelp ut gjennom vinduet fra bygården i Oslo sentrum, og forbipasserende på gata nedendunder tilkalte politiet.

Ned i stige

Brannvesenet kom med brannstige og stolheis for å få kvinnen ned fra soveromsvinduet i femte etasje. Kvinnen ble straks kjørt til legevakta, der hun ble behandlet for et stygt sår.

I mellomtida hentet politiet schæferen ned fra leiligheten uten problemer. Begge hundene ble ifølge operasjonsleder Terje Kruse ved Oslo politikammer fraktet til en kennel i nærheten.

Hundeinstruktør Jane Arnesen mener flere hundeeiere trenger å lære hvordan hunden skal oppdras.

- Hunder kan være utrygge på omgivelsene, eller bli provosert til å bite for å forsvare seg. Men det er sjelden at de angriper uten at det ligger noe bak, sier hun.

4000 bitt i året

Statens institutt for folkehelse regner med at nærmere 4000 blir bitt av hunder i Norge hvert år.

- Vi registrerer bittskader som kommer til legevakt eller sykehus i fire norske byer: Harstad, Trondheim, Drammen og Stavanger. Ut ifra dette har vi beregnet bittskader forrige år til cirka 4000 for hele landet, konsulent Stefi Stabell Wetteland.

<B>BITT: </B>Dramatisk for hundeeieren ... men her får hun hjelp ...<BR>
Anholdt...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!