- Angrepet av hund

Grethe Dreier (67) forteller at hun ble angrepet av en schæfer i oktober i fjor. Tre måneder etter er hun fortsatt svært preget av hendelsen. NB! Vi advarer mot sterke bilder i denne saken.

BITT: Under en gåtur i oktober ble Grethe Dreier bitt flere ganger i armen av en schæfer, forteller hun. Foto: Privat
BITT: Under en gåtur i oktober ble Grethe Dreier bitt flere ganger i armen av en schæfer, forteller hun. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En oktoberdag i fjor var Grethe Dreier og en venninne på tur nær bostedet sitt på Innlandet. Turen endte svært dramatisk da de gikk forbi et hus der en schæfer skal ha gått løs.

- Jeg sa til venninna mi at de lufter hunden uten bånd. Da kom hunden og fløy rett på meg, og dyttet meg ned på kneet og så på ryggen. Den tok et digert jafs av armen min, så jeg trodde armen min var av, sier Dreier til Dagbladet.

Glåmdalen omtalte saken først.

Hun forteller at hendelsen resulterte i tre bitt i armen.

- Jeg husker ikke så mye av at den var på ryggen min, før den gikk av meg. Jeg husker ikke hvor lang tid det tok, men det tok litt tid. Da de fikk meg løs blødde jeg kraftig, og så ringte de til sykebil.

Ifølge Dreier fortalte legen at konsekvensene av bittet kunne vært enda verre.

- Det var veldig dramatisk. Som doktoren sier: Du kan være glad du har smerter i armen.

SKADER: Hunden påførte Dreier en rekke skader i armen. Foto: Privat
SKADER: Hunden påførte Dreier en rekke skader i armen. Foto: Privat Vis mer

- Traumer

I ettertid har Dreier måttet gjennomføre en rekke operasjoner.

- Jeg kan ikke akkurat si at det går veldig bra. Jeg har ikke noen nerver. Det er bare et hull, og det vil ta hvert fall et år før det gror.

Hendelsen har også påvirket henne psykisk, forteller hun.

- Det påvirker at jeg ikke får sove om natta. Jeg kan legge meg, og så våkner jeg. Jeg sover veldig lite. Jeg har traumer av at jeg ser hunden. Det er ikke koselig, sier Dreier.

Hun forteller at det er tøft for henne å gå forbi huset der angrepet skal ha skjedd.

- Jeg har begynt å gå turer nå, men jeg blir dårlig når jeg går forbi huset.

NON STOP: En gutt ble litt for ivrig da han skulle klappe hunden. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

Ble kontaktet av eieren

Etter hendelsen skal eieren av schæferen ha tatt kontakt med Dreier, og fortalt at hunden var blitt avlivet.

- Hun sendte meg melding og spurte hvordan det gikk med armen. Hun sa at jeg kunne legge sykehusregningene i postkassa, så kunne de betale. De hadde dratt til dyrlegen med hunden og sa den var avlivet.

SYKEHUS: Etter hendelsen ble Dreier sendt til sykehus med store skader i armen. Foto: Privat.
SYKEHUS: Etter hendelsen ble Dreier sendt til sykehus med store skader i armen. Foto: Privat. Vis mer

I ettertid politianmeldte Dreier hendelsen, og hun ønsker erstatning. Hun påpeker imidlertid at hun ikke bærer noe nag, og at skjedd er skjedd.

- Jeg er ikke ute etter å sette noen i fengsel. Men jeg syntes det var så unødvendig å ha den hunden løs. Det kunne ha kommet en unge som kunne blitt drept, sier Dreier.

Etterforskes

Politiinspektør for politiet i Innlandet, Henning Klauseie, bekrefter til Dagbladet at de har mottatt en anmeldelse av forholdet, som ble anmeldt 3. november. Han sier videre at politiet har mottatt opplysninger fra fornærmede, blant annet bilder av skadene.

- Hunden ble avlivet før politiet fikk kunnskap om saken. Politiet skal avhøre hundeeier og ønsker av den grunn ikke å kommentere konkrete hendelsesforhold før vi har vedkommende sin frie forklaring i saken, sier Klauseie.

Han legger til at saken er under etterforskning, men at det ikke er klart når den ventes å være ferdigstilt.

Etter hendelsen skal Dreier ha fått beskjed fra legen om at det kan ta omtrent et år før nerver og sener begynner å etableres i armen. Hun forteller at hun nå tar en dag av gangen.

- Det hjelper ikke å sitte og være bitter. Jeg må prøve å leve et liv. Det skulle aldri ha skjedd, men det har skjedd. Men jeg håper ikke det skjer med noen andre.

KATTEBITT: Under en gåtur med sønnen og hunden, ble Marthe Catalina Dagslet-Kjendseth plutselig angrepet av en aggressiv katt. Video: Instagram @marthecatalina / Dagbladet TV Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer