Angrepet av illsint fisk

Ni år gamle Daniel Öst skulle på svømmetur i gammelgjeddas sjø, men sjøen var ikke stor nok for dem begge. Gjett hvem som vant duellen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med lillesøster Emma (8) og farmor Gunnel Nahlén, skulle Daniel ned til Gruvasjön i Dalarne i Sverige for å bade. Han ruslet ned stigen, og begynte å svømme utover. Det likte slett ikke sjøens konge, gammelgjedda.

Den siktet inn Daniels ben, tok sats og beit det den maktet.

- Daniel skrek «Au, noen beit meg». Jeg trodde ikke det var sant, sier farmor Gunnel til Falu Kuriren.

Daniel kom seg opp på land i all hast. Blodet rant nedover beinet og han hadde sju merker etter gjeddas tenner.

- Merkene er kjempestore, og det er blå ringer rundt, sier han.

Niåringen ville ikke finne seg i å bli brukt som fiskemat, og planla en grusom hevn. Sammen med faren dro han tilbake til åstedet, for å ta knekken på gjerningsgjedda. De var bevæpnet med fiskestenger, snøre og krok. Etter en stund fikk de napp.

- Vi fikk en gjedde, men det er ikke den skyldige. Den er for liten til det, og forbryteren er fortsatt på frifot, sier Daniels far, Kurt til Falu Kuriren.

Siden angrepsgjedda fortsatt er på frifot, holder Daniel seg unna vannet de neste dagene.

- Men kanskje jeg skal bade i overimorgen. Hvis det har nappet bra for fiskerne ved brygga innen den tid...

BADENEKT: Gammelgjedda har skremt Daniel fra å bade de neste dagene. Men i overimorgen, så kanskje han prøver seg igjen.
FISKEMAT: Sju bitemerker ble resultatet av duellen mellom Daniel og Gjedda. - Merkene er kjempestore, og det er blå ringer rundt, sier han.
TOK FEIL FISK: Daniel og pappa Kurt klarte å fiske en gjedde, men det var ikke den skyldige. Dermed fortsetter jakta på dødsfisken.