Angrepet av isbjørn

Børge Ouslands ekspedisjon til Nordpolen fikk en dramatisk start. I går ble han angrepet av isbjørn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere dagers ventetid i basen i russiske Golomiyanniy fikk Børge Ousland (43) og ekspedisjonskamerat Mike Horn (38) endelig startet sin mørketidsekspedisjon mot Nordpolen i går. De ble fløyet ut til Kapp Arktichesky, hvor de ble møtt av rekordvarme - 5 minusgrader, bløt og porøs is og store åpne råker. Knapt 700 meters forsiktig ferd mot nord ble unnagjort før duoen måtte snu. De dro tilbake til land for å etablere en leir på Kapp Arktichesky og var i ferd med å slå seg til ro i leiren da en isbjørn slo til. Sterk vind gjorde ikke hørte noe før isbjørnen gikk til angrep på teltet.

-  Den prøvde å komme seg inn i teltet. Den snuste rundt i lufta før den gikk baklengs bort fra teltet og raskt fattet mer interesse for pulkene, forteller Børge på satelittradio.

De kom ut av teltet akkurat tidsnok til å se at isbjørnen hadde tatt en matpakning utenfor.

Isbjørnen tok proviantpakka i munnen og var på vei bort fra teltleiren.

-  Vi gikk etter den og skremte den bort med et signalbluss, fortsetter Ousland.

Den skremte isbjørnen slapp tyvegodset og lot den frysetørrede og spesiallagde maten ligge igjen, før den la på flukt.

Ousland og Horn håper været raskt endrer seg til det kaldere, så isen gjør det mulig på komme avgårde mot de betydelig kaldere nordområdene.

 SKREMMENDE START: Børge Ousland og Mike Horn ble angrepet av isbjørn i teltet i Nord-Russland. Nå venter de på enda kaldere vær slik at de kommer seg avgårde mot Nordpolen. Foto: Kjell Ove Storvik
SKREMMENDE START: Børge Ousland og Mike Horn ble angrepet av isbjørn i teltet i Nord-Russland. Nå venter de på enda kaldere vær slik at de kommer seg avgårde mot Nordpolen. Foto: Kjell Ove Storvik Vis mer